25 septembrie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Ghid pentru a alege combina frigorifica perfecta

O combină frigorifică este soluția ideală dacă nu ai mult spațiu la dispoziție, dar există spațiu pe înălțime și ai nevoie de o capacitate de congelare mai mare decât compartimentul mic de congelator al unui frigider convențional.

Sfaturi de top înainte de a cumpăra o combină frigorifică

  • Asigură-te că măsori înălțimea, adâncimea și lățimea spațiului din bucătărie pentru o măsurare exactă
  • Ia în considerare deschiderea ușii, accesul general și locația, astfel încât să îți dai seama dacă aparatul va fi practic de utilizat
  • Asigură-te că există o ventilație de cel puțin 2 cm în jurul părții superioare și laterale a aparatului
  • Dacă ai în vedere o combină frigorifică care are nevoie de instalații sanitare, asigură-te că o poți instala la 1,5 metri de cea mai apropiată sursă de apă

Ce tip de combină frigorifică vrei?

Combină frigorifică independentă – Combinele frigorifice independente oferă un design standard pe care îl poți așeza oriunde în bucătăria ta. Aparatul frigorific va avea propriul stil, în general metalic, independent de stilul bucătăriei tale.

Combină frigorifică integrată – Combina frigorifică integrată creează un aspect elegant și neted într-o bucătărie. O combină frigorifică integrată trebuie măsurată și creată pe comandă, pentru ca dimensiunea și stilul ei să se potrivească cu cele din bucătărie. Există de obicei o ușă glisantă, care are o șină pe interiorul ușii dulapului în care se află ușa frigiderului. Pe măsură ce ușa este deschisă, ușa aparatului alunecă de-a lungul șinei. Astfel, combina frigorifică este mascată pentru a se integra perfect în mobilierul de bucătărie și nici nu vei ști că e acolo.

Capacitate și tip

Proporție frigider/congelator – Asigură-te că alegi o proporție frigider/congelator în funcție de nevoile tale. Gândește-te dacă vrei să depozitezi în mare parte produse alimentare proaspete, să păstrezi mai mult alimente congelate sau ai nevoie de acces ușor fie la frigider, fie la congelator. O împărțire 70/30 îți va oferi o mulțime de spațiu în frigider, o împărțire 60/40 oferă mai mult spațiu în congelator, iar împărțirea 50/50 îți oferă cea mai bună alegere.

Congelator deasupra – O combină frigorifică cu congelatorul plasat deasupra frigiderului este perfectă dacă vrei să ajungi cu ușurință la produsele congelate, dar reține faptul că va trebui să te ghemuiești pentru a lua alimentele proaspete de pe rafturile inferioare și din sertare pentru legume și fructe.

Congelator dedesubt – Dacă ai frigiderul în partea superioară a aparatului înseamnă că toate produsele alimentare proaspete vor fi la nivelul ochilor pentru un acces ușor. Și, din moment ce alimentele congelate sunt folosite mai rar, este mai puțin necesar să te ghemuiești pentru a lua mâncare.

Sistem de congelare

Multe dintre congelatoarele unei combine frigorifice au tehnologie fără îngheț pentru a face întreținerea mai ușoară și pentru a păstra alimentele mai sigure.

Congelatoarele fără îngheț previn acumularea de gheață în congelator, astfel încât nu este nevoie să dezgheți manual aparatul. Acest sistem ajută la prevenirea arderii congelatorului, astfel încât nu este nevoie să arunci alimentele în mod inutil.

Combinele – de la necesitate la confort

Combinele frigorifice care folosesc sisteme cu îngheț redus ajută, de asemenea, la accelerarea decongelării prin reducerea acumulării de gheață pe alimente.