15 iunie 2023

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Cum să îți creezi un colț de relaxare cu ajutorul unui cort grădină

Zilele de vară petrecute în aer liber sunt o variantă simplă, deloc costisitoare, de a te destinde după o zi încărcată. Un colț de relaxare este ușor de obținut chiar și la tine acasă, dacă ai o curte mai mare, în care poți delimita spațiul cu un cort grădină. Ți-am pregătit în continuare câteva idei care te vor ajuta să decorezi spațiul și să creezi o oază în care să te recreezi în zilele călduroase.

Inspiră-te din propunerile prezentate în continuare și alege-o pe cea care se potrivește întregii grădini.

Tipuri de cort de grădină

O curte spațioasă permite un cort mai mare, însă chiar și dacă spațiul nu este unul foarte generos, tot vei găsi numeroase opțiuni.

Cort grădină simplu

Cea mai întâlnită variantă este cea de cort de grădină simplu, deschis, cu patru stâlpi, care nu are și o plasa împotriva insectelor. Astfel de corturi sunt ușor de montat, sunt disponibile de obicei în mai multe culori și îndeplinesc cea mai importantă nevoie: creează umbră.

Cort grădină cu protecție

Pentru zilele în care ți-ai dori să mănânci în grădină ori ai vrea să petreci serile alături de prieteni, o plasă împotriva insectelor este cea mai bună alegere. Cele mai multe modele sunt însoțite de o plasă care se detașează ușor, așadar întregul proces de montare nu implică foarte mult efort.

În general, structura unui cort grădină este cea mai importantă. Aceasta este realizată de obicei dintr-un metal rezistent, după un model simplu, singurele deosebiri fiind adesea în zona de design: tipul de material folosit pentru zona acoperită și stâlpi sau culoarea materialului. Alegeti cort gradina de pe Emag!

Stiluri de amenajare

Un cort de grădină este o variantă perfectă pentru a organiza și mici petreceri, fie pentru adulți, fie pentru copii. Alături de o piscină, el devine o investiție bună, de care te vei bucura în fiecare sezon de vară. În plus, în funcție de culorile lui sau de tematica vreunui eveniment organizat acasă, poate avea diferite stiluri.

Cort gradină amenajat în stil boho

Un cort alb, în care stâlpii sunt acoperiți cu un material ușor, tip voal, este o alegere perfectă dacă îți dorești un colț de grădină în stil boho. Adaugă și un scaun grădină sau mai multe din lemn, câteva taburete în nuanțe de bej sau maro și ai un spațiu de relaxare în care iți vei dori să petreci fiecare după-amiază.

Inspiră-te din ideile pe care le găsești pe internet și adaugă cu încredere și elemente de decor. Lumânările albe de de diferite mărimi vor crea o atmosferă intimă, în timp ce câteva fire de pampas pot masca discret anumite detalii pe care nu vrei să le lași la vedere.

Amenajare cu detalii tropicale

Un cort grădină cu detalii tropicale aduce mai aproape senzația de relaxare pe care o ai în vacanță. Aranjează în dreptul fiecărui stâlp de susținere mici palmieri în ghiveci sau plante monstera – vor da un aspect unitar întregului spațiu.

Folosește-te de piese de mobilier de grădină din materiale naturale, de exemplu ratan, și diferite perne cât mai confortabile. Nu uita să adaugi și un hamac sau un fotoliu de grădină în care îți poți bea cafeaua ori citi o carte.

Este ușor să transformi o zonă într-un spațiu de relaxare cu ajutorul unui cort grădină. Gândește-te la stilul pe care ți-l dorești și testează diferite decorațiuni ori ocupă-te de proiecte DIY. Nu este nevoie de o investiție substanțială, iar de rezultate te vei bucura un sezon întreg sau poate chiar mai multe.