2 septembrie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Cum să alegi un tractor tuns iarba perfect

Un tractor de tuns iarba îți va economisi o mulțime de timp, dar este și o investiție semnificativă! Iată ce trebuie să știi despre tehnologia, funcțiile și opțiunile unui tractor tuns iarba înainte să decizi să faci această investiție importantă.

Ce este un tractor tuns iarba?

La fel cum sugerează și numele, un tractor tuns iarba este controlat de un operator care stă așezat pe mașina de tuns, iar lamele se învârt în podeaua de tăiere de dedesubt. Tractoarele de tuns iarba vin în mai multe dimensiuni și stiluri, astfel încât să poți găsi cea mai potrivită opțiune pentru bugetul și nevoile tale.

Tipuri de tractor tuns iarba

Clasica mașină de tuns iarba cu motor frontal pe care majoritatea oamenilor o cunosc este mai corect numită „tractor tuns iarba”. Comenzile sale sunt similare cu cele ale unui automobil, cu volan și frână. De asemenea, se pot atașa diverse accesorii de nivel mediu care nu sunt o povară pentru motor, cum ar fi coșuri colectoare și scarificatoarele.

Un tractor tuns iarba cu motor în spate este similar cu un tractor cu motor frontal, fiind însă mai ușor și mai agil, în timp ce folosește în continuare un sistem tradițional de direcție pe roți. Dacă vrei o experiență relaxantă, ușoară și confortabilă de tundere a ierbii, atunci ia în considerare un tractor tuns iarba cu motor în spate. Cu toate acestea, un tractor tuns iarba cu motor în spate este considerabil mai încet și nu este proiectați pentru a trage și accesorii. Dacă ai mai mult de un lot de 3/4 acri, optează pentru alt tip de tractor de tuns iarba.

În schimb, un tractor tuns iarba cu bracare zero utilizează o pereche de pârghii pentru a controla viteza, frânarea și direcția. Tractoarele tuns iarba cu bracare zero sunt recunoscute pentru manevrabilitatea și viteza lor, reducând timpii de tundere a ierbii la o fracțiune din timpul necesar cu tractoarele standard. Sistemul lor de direcție îți va permite să faci viraje agile la 360 de grade cu ușurință. Acestea pot părea intimidante, dar pentru majoritatea utilizatorilor comenzile devin rapid a doua natură.

O categorie finală este un tractor de grădină. Acestea sunt mai evoluate față de tractorul de tuns iarba tradițional, fiind capabile să facă față sarcinilor mai grele, cum ar fi prelucrarea și remorcarea, precum și plugăritul zăpezii. Deși pot tunde cu siguranță iarba, tractoarele de grădină sunt destinate unei utilizări mult mai robuste, iar prețul lor reflectă acest lucru.

Caracteristici ale unui tractor tuns iarba

Atunci când alegi un tractor tuns iarba, caută unul care acceptă accesorii și atașamente precum coș colector, aeratoare și scarificatoare de gazon. Ai nevoie de scarificator pentru o peluza impecabila!

Coșurile colectoare sunt probabil cel mai frecvent accesoriu, permițându-ți să cureți eficient resturile de iarbă și de pe gazon. Majoritatea celorlalte caracteristici în plus ale mașinii de tuns iarba se rezumă rezistență, putere și manevrabilitate. Este ușor să compari puterea, viteza și alte specificații, dar nu trece cu vederea caracteristicile simple, cum ar fi confortul. Un scaun cu spate înalt care absoarbe săriturile și vibrațiile lucrului te va ajuta să eviți durerile de spate!