11 decembrie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Cum poti instala o insula intr-o bucatarie mica

O bucătărie bine planificată poate permite instalarea de mobilă bucătărie precum o insulă, chiar dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este cel mai mare.

O insulă de bucătărie poate permite un flux de lucru lin și poate oferi un spațiu confortabil pentru pregătirea și gătirea alimentelor. Insulele oferă, de asemenea, spațiu pentru luat masa, lucru și depozitare ca o mobilă bucătărie standard.

Dar, în timp ce un aspect bine planificat oferă multă plăcere, o insulă prost planificată poate fi frustrantă. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu există spațiu suficient pentru a instala o insulă.

Dacă ai în vedere o insulă de bucătărie, urmează aceste sfaturi pentru a te ajuta să decizi dacă ai suficient spațiu pentru ca o insulă să funcționeze pentru bucătăria ta.

Ia în considerare zona rămasă liberă

Atunci când cineva vrea să își cumpere seturi mobilă bucătărie și întreabă dacă are loc pentru o insulă, designerii trebuie să ia în considerare factori precum numărul de oameni care locuiesc în casă și modul în care utilizează spațiul. Dar, în primul rând, trebuie să știe mărimea camerei.

Mobila moderna bucatarie

Într-o cameră dreptunghiulară care are o lățime de 5 metri și o lungime de 6 metri, mobila bucătărie principală alcătuită din dulapuri ar fi poziționată de-a lungul unuia dintre pereți. Adâncimea dulapurilor de la peretele din spate până la partea din față a dulapurilor va măsura aproximativ 65 de centimetri. În cadrul designului, ar trebui să lași un spațiu considerabil între marginea blatului dulapurilor și marginea blatului insulei. Acest spațiu dintre cele două zone de lucru face parte din zona de mișcare, care este spațiul care înconjoară insula.

Distanța ideală pentru zona de mișcare este de cel puțin 1 metru. Vei vrea să ai suficient spațiu pentru mișcare liberă și sigură în jurul insulei și în bucătărie, atunci când gătești mai multe feluri de mâncare.

Nu există mărime standard

Când vine vorba de insule de bucătărie, nu presupune că, dacă bucătăria ta este mică, o insulă nu va fi posibilă sau că nu poți include opțiunile dorite. Există multe posibilități de a face o insulă să funcționeze, chiar și acolo unde spațiul este limitat. Majoritatea companiilor sau designerilor de bucătărie oferă opțiuni cu o adâncime redusă, o înălțime personalizată sau dulapuri foarte mari adaptate pentru a se potrivi unui design specific și spațiului pentru care sunt destinate.

Cum să instalezi o insulă într-o bucătărie mai mică

Insulele pot varia ca dimensiune și formă, dar dimensiunea minimă recomandată pentru o insulă fixă de bucătărie este de aproximativ 1 m pe 1 m. Deși mici, aceste dimensiuni permit totuși ca insula să fie practică pentru lucru și ai inclusiv opțiunea de aparate încorporate.

O insulă de această dimensiune ar necesita o zonă de degajare minimă de 80 cm. Aceasta este cea mai mică distanță posibilă pentru trecerea sigură și neobstrucționată. O zonă liberă de această lățime ar fi potrivită pentru o persoană care lucrează în bucătărie, dar nu, în mod ideal, pentru două, deoarece spațiul s-ar simți înghesuit și ar putea fi periculos.