18 ianuarie 2021

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Cum alegem tipul de faianta din baia noastra?

Când modernizăm baia, unul dintre lucrurile care este cel mai greu de decis este tipul de faianță pe care urmează să-l folosim.

Datorită caracteristicilor lor tehnice, plăcile de faianță sunt, fără îndoială, piesele vedete ale pereților de baie. Sunt rezistente la impact și umiditate, ușor de curățat și au designuri și finisaje într-o uriașă varietate de modele.

Cum să alegi gresia și faianța pentru băi

Având în vedere importanța sa, alegerea dvs. trebuie reflectată și planificată. Trebuie să acordăm o atenție deosebită calității materialelor și montării acestora, astfel încât să reziste cât vrem. Și este important să găsim echilibrul între design și funcționalitate.

Faianță baie eMAG oferte online

Există pe piață o mare varietate de plăci de faianță și de gresie, realizate cu diferite materiale, culori, texturi, luminozitate, forme și alte caracteristici, dar nu înseamnă că toate sunt cele mai potrivite pentru baia noastră. Înainte de a alege, trebuie să evaluați unele aspecte.

Dimensiunile băii

Primul lucru ar fi să studiezi bine spațiul. Mărimea și proporțiile băii, fie că este mică sau mare, cu tavan înalt sau jos, cu o formă alungită sau pătrată… În funcție de caracteristicile acesteia vom alege un model sau altul. De exemplu, în băile mici putem mări vizual spațiul folosind culori mai deschise, iar dacă tavanele sunt foarte joase, este mai bine să așezi piesele într-un aranjament vertical. De asemenea, putem combina diferite modele de faianță și gresie sau combina cu culori închise pentru a obține mai multă profunzime și dinamism.

Distribuția elementelor

Dacă doriți să decorați baia combinând diferite tipuri de plăci de faianță, studiați bine distribuția tuturor echipamentelor prezente (mobilier, cadă, toalete …) astfel încât să fie atractivă din punct de vedere vizual. De exemplu, puteți paria pe evidențierea părții din față a chiuvetei sau a dușului pentru a diferenția mediile.

Disponibilitatea luminii

Dacă aveți o fereastră sau suficientă lumină naturală, atunci nu veți avea prea multe probleme în alegerea plăcilor de faianță. În caz contrar, putem paria pe alb sau alte tonuri de lumină pentru a obține claritate și cu un finisaj lucios care ajută la reflectarea luminii. Asta și pentru că foarte multe blocuri din România nu au geamuri la baie.

Faianță baie – oferte

Stil decorativ

De asemenea, este important să definim stilul decorativ care ne place cel mai mult. Modern, nordic, rustic …? Stilul va avea multe de spus în alegerea plăcilor de faianță. De exemplu, dacă vrem să îi oferim un aer nordic, o idee bună este să folosim albul, deoarece se combină foarte bine cu lemnul. Dacă optăm pentru o baie mai clasică, atunci modelele inspirate din culoarea apei, finisaje din marmură, forme geometrice etc. pot fi ideale. Combinații interminabile care se adaptează oricărui stil.

Cele amintite mai sus sunt esențiale atunci când alegem faianța și gresia pentru baie. De cele mai multe ori, știm doar ce tip de culoare ne dorim și cam atât. Dar alegerea plăcilor de faianță și gresie nu trebuie lăsată la voia întâmplării. Dar foarte puțină lume știe ceva mai multe despre caracteristicile diferitelor tipuri de faianță ori despre cum să facă o alegere corectă între miile de modele existente în magazine.

Faianță și gresie porțelanate sau nu?

Plăcile ceramice porțelanate, grație proprietăților tehnice cu care vin, vor avea o rezistență mai bună la șocurile mecanice și tocmai de aceea sunt ideale pentru placarea podelelor, în vreme ce variantele obișnuite sunt mai potrivite pentru pereți, unde riscul de a le lovi cu ceva este mai mic.

Faianță baie – oferte emag.ro

În fine, cel mai bine înainte de cumpărarea plăcilor de faianță și de gresie este să te consulți cu un meșter, cu un specialist, care poate să te sfătuiască în funcție de baia ta, dar și de caracteristicile amintite mai sus.