19 septembrie 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

3 accesorii absolut necesare pentru un MacBook Air

Laptop-urile au devenit din ce în ce mai populare printre utilizatori, în special pentru portabilitatea și practicabilitatea lor. Acum că laptop-urile devin mai performante, ideea de a îți achiziționa o unitate de calculator nu mai este atât de convingătoare. MacBook Air reprezintă gama entry a celor de la Apple și deși are un preț considerabil mai mic decât MacBook Pro, nu dezamăgește deloc din punct de vedere al specificațiilor tehnice și performanței. Fie că dorești să îți achiziționezi un astfel de laptop sau deții deja unul, iată 3 accesorii pentru MacBook Air ce fac utilizarea acestui laptop mult mai plăcută:

  • Mouse si/sau tastatura

Deși MacBook Air are un touchpad destul de prietenos, achiziționarea unui mouse nu este deloc o idee rea. Ba din contră, cu toții știm deja că a lucra cu un mouse este mult mai practic și mai ușor. Astfel că, pentru MacBook Air poți opta fie pentru un mouse prin cablu sau pentru unul wireless, în funcție de preferințele tale. Poți de asemenea, sa optezi si pentru o tastatura pe care să o conectezi la laptop. Deși poate părea ciudat pentru că un laptop deja deține o tastatură, aceasta poate fi de ajutor atunci când vreți să stați confortabil în canapea sau pat, dar nu doriți să țineți laptop-ul în brațe, aproape de ochi. Folosirea unei tastaturi externe de asemenea, păstrează intactă tastatura laptop-ului tău.

  • Cooler

Foarte important pentru orice laptop este un cooler bun care să ajute la procesul de ventilație și răcire al laptop-ului. Achizitionarea unui cooler pentru MacBook Air nu este deloc o idee rea, mai ales dacă petreci mult timp lucrând la birou. Dacă îți achiziționezi un stand cu cooler, acesta te poate ajuta să îți organizezi spațiul de lucru în așa fel încât utilizarea laptop-ului să fie mai practică. În același timp, acesta îți răcește laptop-ul, păstrându-l la o temperatură optimă de funcționare.

  • Adaptoare

Principala problemă, mai ales la noul MacBook Air, o reprezintă numărul mic de port-uri USB. Acesta vine doar cu două port-uri USB-C din care unul este folosit pentru încărcare. Este esențial să vă achiziționați un hub care să mărească numărul de port-uri și eventual să aibă și câteva port-uri USB-A. De asemenea, MacBook Air nu se poate conecta la internet prin cablu, dar acest lucru poate fi rezolvat achiziționând un adaptor USB-C to Ethernet. Acest adaptor vă permite să vă conectați la internetul prin cablu și poate fi foarte util mai ales în situațiile în care acesta este singurul tip de internet de care dispuneți.