18 iulie 2022

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

iPhone 13: pe care să îl cumperi dintre cele patru modele?

Apple repetă formula anterioară, iar high-end-ul său pentru 2021 este format din patru modele: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. De această dată există mai multe diferențe între modelele Pro și „Non Pro” , deși există îndoieli dacă sunt suficiente pentru a paria pe modelele mai scumpe.

Am comparat cele patru iPhone 13, așa că îți vom spune cum se aseamănă, cum sunt diferite și care este cea mai bună opțiune.

Asemănări

Pentru încă un an, familia iPhone 13 împarte o bună parte din hardware. În primul rând, toate iPhone-urile 13 au noul Apple A15 Bionic, cel mai puternic procesor al Apple. Singurul avertisment aici este că modelele Pro au 6 GB de RAM față de 4 GB pe 13 și 13 mini și un GPU cu un nucleu suplimentar care are destul de multă forță în plus.

Toate împărtășesc tehnologia ecranului OLED, cu rezoluție Full HD+ și compatibilitate cu Dolby Vision. A fost redusă și crestătura la cei patru membri ai familiei iPhone 13, acum fiind puțin mai mică, deși fără a fi o schimbare mare față de generația anterioară.

De asemenea, nu există diferențe în ceea ce privește plasarea difuzoarelor, conectivitate sau tehnologii precum încărcarea fără fir. La fel, toate telefoanele au senzori de 12 megapixeli cu senzorul principal stabilizat, tehnologie pe care o moștenesc de la iPhone 12 Pro Max. Cu toate acestea, mai târziu vom vedea că există diferențe în dimensiunea senzorului și optica.

Diferențe

În materie de dimensiuni, avem iPhone 13 mini, un terminal cu o înălțime de doar 13 centimetri, cel mai puternic mobil mic de pe piață. iPhone 13 și 13 Pro sunt calea de mijloc: sunt mai mici decât high-end-ul actual, dar nu la fel de mici ca mini. Aici așadar două terminale de 14,6 centimetri înălțime. iPhone 13 Pro Max este opțiunea pentru cei care își doresc un mobil gigantic.

În materie de afișaj, principala diferență dintre iPhone 13 Pro și Pro Max față de frații săi mai mici este tehnologia ProMotion, cu rată de reîmprospătare de 120Hz adaptivă, care se simte lin. În plus, noile iPhone 13 Pro și 13 Pro Max au o luminozitate maximă mai mare față de frații lor.

Unul dintre punctele grozave ale noii generații de iPhone 13 este saltul care s-a făcut în baterie la toate modelele. În ciuda acestui fapt, punctul diferențial va continua să fie modelul pe care îl alegem: cu cât iPhone-ul este mai mare, cu atât are mai multă baterie. iPhone 13 mini are acum o viață a bateriei similară cu cea a iPhone 12.

Noile iPhone 13 au senzori diferiți. iPhone 13 și 13 mini poartă acel senzor de la iPhone 12 Pro Max, în timp ce iPhone 13 Pro și 13 Pro Max au un senzor și mai mare. Există diferențe? Nu, cel puțin în fotografia cu camera principală.

Concluzie: Ce iPhone cumpăr?

Cea mai echilibrată achiziție, pentru al doilea an la rând, este modelul intermediar, iPhone 13. Ai un ecran aproape identic cu cel al lui 13 Pro, fotografia cu camera principală este practic aceeași, durata de viață a bateriei este aproape similară și, ca plus, primești un mobil mult mai ușor. Iubitorii de iPhone nu vor da inapoi nici de la deja clasicul iPhone 12 foarte cautat pe Emag!

Este adevărat că iPhone 13 Pro oferă aproximativ 120Hz și că teleobiectivul dă mult joc, dar este greu de justificat diferența de câteva sute de euro între modele, cel puțin pentru utilizatorii care sunt interesați să utilizeze în mod regulat telefonul.