13 septembrie 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Vespa SEI Giorni 300, cel mai puternic scuter Vespa din toate timpurile

Vespa este mai mult decat un producator, ajungand sa intruchipeze un adevarat simbol al renasterii italiene dupa cel de-al doilea razboi.

Faima de care s-a bucurat scuterul Vespa Sei Giorni 1951 se datoreaza intr-o oarecare masura si lung-metrajului “Vacanta la Roma” (Roman Holiday), o comedie romantica in regia lui William Wyler. Cand filmul a aparut in cinematografe in 1953, numerosi cinefili s-au grabit sa ii urmareasca pe Gregory Peck si Audrey Hepburn intr-o fascinanta vizita cu scuterul Vespa 125 in jurul orasului de pe sapte coline.  

Scuterul Vespa, indiferent de versiunea sau de imbunatatirile tehnice care i s-au adus odata cu evolutia tehnologica, a excelat, intotdeauna, si la capitolul cablu ambreiaj.

Iar un cablu ambreiaj performant este destul de greu de intalnit, mai ales ca, la momentul de fata, marii constructori si producatori de motociclete pun accent indeosebi pe latura fiabilitatii si a performantelor motorului.

Incredibil, dar adevarat, acesta a fost si vehiculul pe doua roti care a cucerit pentru echipa Piaggio Squadra Corsenu mai putin de 9 medalii de aur in cadrul celei de-a 26-a editii ISDT, un fel de olimpiada de motociclism, organizata in nordul Italiei in localitatea Varese. Zece scutere Vespa Sei Giorni s-au aliniat atunci la linia de start si, cu toate ca aveau ca adversari niste motociclete cu look foarte agresiv, Vespa a castigat 9 medalii individuale de aur, trofeul la categoria pe echipe fiind atribuit echipei din Anglia.

O retehnologizare pentru o afirmare imediata a scuterului Vespa

Modelul „Sei Giorni” nu este nou, reprezentand mai degraba o retehnologizare inteligenta a versiunii de scuter Vespa GTS 300 aparute in 2006 cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la lansarea Vespa.

Unele detalii de stil, cum ar fi farurile, ghidonul crom si bordul mic cu fundal alb, ne amintesc de stramosii sai. Schema de culoare verde-mat, aproape militareasca, creeaza un constrast interesant cu rotile jantelor.

Disponibile in noua editie limitata Sei Giorni, aceste scutere Vespa au fost create pentru a rememora originalul Sport Sei Giorni construit in 1951 si sunt la ora actuala cele mai puternice si avansate Vespa, din punct de vedere tehnic. Noul scuter Sei Giorni se bazeaza pe Vespa GTS si se poate conduce cu categoria A2.

Noul model 2018 Vespa Sei Giorni 300 are un far jos, parbriz fumuriu si o sa confortabila (ce mai poate gazdui un pasager, in ciuda faptului ca este proiectata pentru o singura persoana). Dupa cum a fost mentionat si anterior, acest scuter exceleaza si la sistemul de ambreiaj, fiind un vehicul pe doua roti echipat cu un cadru ambreiaj destul de performant.