11 februarie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

La ce presiune ar trebui sa fie umflate anvelopele motocicletei tale pentru a asigura rularea la parametri maximi?

Umflarea anvelopelor moto, la fel ca in cazul celor de masina, este esentiala atunci cand vorbim despre corecta functionare a acestora. Anvelopele moto corect umflate asigura o buna aderenta pe carosabil, o rulare in conditii de maxima siguranta si te scapa de grija ca ai putea ramane in pana in orice moment.

Presiunea din anvelopele moto trebuie sa fie verificata regulat. Aceasta este o operatiune de rutina care se aplica si in cazul in care ai achizitionat un set nou de anvelope moto 120/70ZR17.

Daca anvelopele tale 120/70ZR17 nu sunt umflate corespunzator, risti sa ai parte de unul dintre urmatoarele evenimente neplacute:

  • pericol de explozie a cauciucului;
  • uzura neuniforma timpurie:
  • scaderea rapida a aderentei pe orice fel de carosabil.

Cum afecteaza presiunea scazuta anvelopa?

Presiunea în anvelope afecteaza zona de contact a anvelopei, adica cantitatea de anvelopa care atinge de fapt drumul in timpul functionarii normale.

Anvelopele sunt proiectate pentru a oferi o eficienta maxima si o longevitate atunci cand sunt umflate la nivelul necesar. In cazul în care presiunea este marita sau scazuta, acestea nu vor purta conform destinatiei.

Presiunea incorecta poate duce chiar la deteriorarea anvelopei. Presiunea internă insuficienta poate crea caldura suplimentara, care poate deteriora anvelopele radiale. Presiunea corecta a pneurilor este recomandata de producatorul motocicletelor. Luato în considerare si greutatea suplimentara pe care o puteti purta (cum ar fi bagajele sau calatorii).

Verificati inainte care este presiunea la care ar trebui umflate anvelopele moto 120/70ZR17.

Care este indicatorul de uzura al anvelopelor?

Indicatorul de uzura a anvelopei, numit uneori TWI, este o bucata mica de cauciuc ridicat in interiorul canelurii benzii de rulare. Indicatorii de uzura sunt disponibili pe aproape toate pneurile concepute pentru consum, inclusiv pneurile pentru motociclete. Uneori, pe peretele lateral se află un triunghi sau litere TWI. Acestea sunt utilizate pentru a te ajuta sa gasesti unde este amplasat indicatorul de uzura pe suprafata de rulare a anvelopei. Cand pneul este uzat pana la punctul care se afla la acelasi nivel cu indicatorul de uzura, acesta trebuie inlocuit. Acest lucru te asigura ca poti utiliza anvelopa cat mai mult posibil inainte de a ajunge in punctul de a fi necesara inlocuirea lor de urgenta.

Care sunt factorii de mediu care pot scurta durata de viata a anvelopelor?

Evident, numerosi factori de mediu isi pot pune amprenta, in mod negativ, asupra parametrilor la care functioneaza anvelopele de motocicleta. Aceeasi situatie se intampla si in cazul anvelopelor moto 120/70ZR17, asa ca trebuie sa fii mereu vigilent si in expectativa, pentru a conserva anvelopele si pentru a lua masuri imediate care sa prelungeasca durata de viata a anvelopelor pe care le utilizezi.

Factorii de mediu sunt, evident, responsabili, de alterarea pametrilor unei anvelope moto 120/70ZR17. Concret, expunerea la lumina soarelui si la caldura extrema poate cauza deteriorarea anvelopei.

Pe de alta parte, expunerea la conditiiele de temperatura joasa afecteaza calitatea cauciucurilor tale. De aceea, motocicleta trebuie tinuta in garaj, acoperita, pe timp de iarna, pentru a feri cauciucurile de zapada si de vantul taios.

Atentie la varsta anvelopei!

Nu subestima niciodata provocata de varsta anvelopei. Aceasta este o problema mai mare pentru motociclisti decat multe alte forme de uzura. De aceea, setul de anvelope moto 120/70ZR17 ar trebui inlocui imediat cu unul nou, atunci cand observi forme avansate de uzura a cauciucurilor motocicletei tale.

Asadar, ai grija de anvelopele tale moto 120/70ZR17 si acorda-le atentia de care merita! Noi anvelope moto 120/70ZR17 pot fi achizionate si direct de la dealeri autorizati, precum unimotors.ro.