6 august 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Trucuri de amenajare a unui dormitor pentru mai multi copii

Atunci când ai mai mult de un copil și doar o cameră disponibilă pentru aceștia, trebuie să devii inventiv în momentul în care le amenajezi celor mici dormitorul. Lipsa de spațiu în locuință atunci când ai mai mulți copii face ca aceștia să învețe să conviețuiască și să împartă nu doar jucării și haine, ci și spațiul personal. Indiferent de motivul pentru care copiii tăi trebuie să împartă o cameră, e foarte simplu să le faci viața plăcută într-un dormitor comun, prin câteva trucuri:

1. Fă economie de spațiu cu paturi dormitor suprapuse

Paturile suprapuse sunt o formă fantastică de a profita de dimensiunile de care dispui. Transformă spațiul orizontal în spațiu vertical și câștigă metri pătrați pentru alte lucruri necesare copiilor tăi. În plus, este o formă inedită de a-i crea fiecărui copil un spațiu personal individual.

Paturi dormitor – oferte (eMAG)

2. Creează-le zone individuale în dormitor

O formă simplă de a crea spații diferențiate pentru doi copii este să introduci cortinele ca elemente de delimitare. O cortină care împarte camera de copii folosește la crearea unei atmosfere de intimitate care poate fi schimbată cu o simplă mișcare a brațului.

3. Obține spații personalizate cu mobilă la comandă

Una din cele mai bune opțiuni pentru camerele de copii împărțite este mobilierul la comandă. Opțiunile sunt infinite și vei ști că acela este dormitorul gândit exclusiv pentru copiii tăi. Cu mobila la comandă vei profita la maximum de întreg spațiul disponibil, eliminând pierderi de spațiu pe care le-ai fi putut avea cu paturi dormitor și alte piese de mobilier cumpărate de-a gata.

Paturi dormitor – oferte emag.ro

4. Păstrează zonele de studiu separate

Când vine vorba de amenajat părțile din camera copiilor pentru studiu, cel mai bine este să folosești birouri individuale și separate, pentru a nu se distrage unul pe celălalt de la teme. În cazul în care nu există suficient spațiu pentru două birouri, o opțiune bună este o masă mare, la care pot studia amândoi, fiecare la câte un capăt. Totul este să delimitezi cumva, la jumătate, partea fiecăruia, pentru că, mai mult ca sigur, vor apărea certuri pe ”teritorii”.

Paturi dormitor – oferte EMAG

pat dormitor emag
Pat dormitor modern eMAG

4. Folosește culori neutre pentru decorarea spațiilor din cameră

Când e vorba de ales culoarea pereților într-o cameră a copilului e destul de simplu: ții cont de dorința celui mic. Dar când camera copiilor trebuie împărțită, trebuie să iei seama la dorințele ambilor frați. Dacă unul e băiat, iar celălalt copil e fată, problema se complică. Arareori vor cădea de acord asupra unei culori preferate. Cel mai bine este, în acest caz, să apelezi la culori neutre, precum culorile pastel. Acestea dau spațiului identitate proprie fără a „discrimina” în funcție de gen.