5 martie 2018

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

TOP 10 profesii pentru 2018

Alegerea profesiei este aievea unei bărci rătăcite într-un ocean plină de încercări. Acest proces ne oferă posibilitatea de a descoperi propriile atuuri, de a atinge noi performanțe și, bineînțeles, de a ne cunoaște pe noi înșine. În căutarea soluției, unii sunt ghidați de propriile sale talente, pentru ca jobul pe care îl dețin, să le aducă nu doar satisfacția materială, dar și împlinirea spirituală. Alții, însă, vor să îmbrățișeze o profesie recunoscută în societate ca fiind una dintre cele mai moderne și prestigioase.

Venim în ajutor cu lista celor 10 professii de top, declarate cele mai în vogă pentru 2018, care își vor păstra faima și notabilitatea în următoarele decenii.

Managerul Analist

Deși nu este o profesie bine cunoscută, a fi un manager al analizei de date înseamnă a avea un job nu doar creativ, dar și remunerat corespunzător. El activează în domeniul Analytics, o subzonă de statistici, utilizată pentru analiza unei cantități uriașe de informații. Managerul Analist este responsabil pentru configurarea, designul, implementarea și suportul soluțiilor și instrumentelor de analiză a datelor. Pentru a construi o carieră reușită în calitate de Manager Analist , sunt necesare competențe în domeniul științelor exacte, cunoașterea avansată a limbii engleze, precum și o experiență bogată într-o poziție similară. Abordarea disciplinată și concentrată a informației este motivul pentru care Managerul Analist a devenit una dintre cele mai căutate profesii pe piața muncii.

 

Specialistul IT

oferă soluții în domeniul rețelei și securității informaționale pentru întreprinderile-clienți. Specialistul în domeniul tehnologiilor informaționale aplică expertiza tehnică pentru implementarea, monitorizarea și mentenanța sistemelor IT. El își focusează abilitățile pe analiza rețelei de internet, administrarea sistemelor și bazelor de date, securitatea și siguranța resurselor informaționale, auditul IT, web administrarea și multe alte posibilități inovaționale.

Managerul financiar

Este angajat în companii în vederea consilierii și controlului carnetului de cecuri. Mai mult ca atât, el este implicat în realizarea proiectelor de profit, supravegherea fluxului de numerar și coordonarea practicilor de contabilitate. Jobul de manager financiar își explică prestigiul printr-o deosebită atenție la detalii, finețea manipulării cu numerele și comunicarea altor angajați despre situațiile financiare complicate.

Medicul dentist

Medicul dentist

Pentru el, zâmbetul este meserie și pasiune. Dorința de a avea un zâmbet frumos și sănătos ne face din ce în ce mai des să pășim pragul cabinetului stomatologic. În vederea menținerii sănătății dentare și a cavității bucale, stomatologul-terapeut, stomatologul-chirurg și stomatologul-ortodont intervin în tratamentul bolilor de dinţi și cavitate bucală, extracţia dentară sau îmbunătăţirea aspectului danturii. Așadar, cel care ne poate oferi un zâmbet impecabil „Hollywood” se plasează printre cele mai în vogă profesii ale anului 2017.

Cu certitudine, aceste profesii vă vor ajuta să ridicați treptele succesului profesional și să obțineți o carieră de vis.  Ele asigură nu doar o performanță sustenabilă, dar și un salariu incitant. Cu toate acestea, nu uitați că la modă e să mergeți la lucru cu inima caldă și dragoste în suflet, în ciuda tuturor topurilor de profesii.

Managerul de marketing. Astăzi când toate sectoarele economiei mondiale cunosc o creștere continuă, întreprinderile cad pradă unei concurențe uriașe. Cum să-ți transformi afacerea într-un lider pe piață? Iată întrebarea care le creează bătăi de cap managerilor de top ai companiilor. Așadar, marketologul intervine cu un amalgam de idei și tactici pentru soluționarea problemelor comerciale, obținerea unui profit maxim și satisfacerea cerințelor clientelei. Marketing managerii ajută companiile să realizeze și să aplice planuri de marketing, care pot varia de la eforturi strategice de a obține un feedback constructiv de la clienți, până la conducerea unor programe diverse de social media. Dacă sunteți o persoană creativă, cu o imaginație de invidiat și o gândire economică performantă, nu aveți nevoie decât de o diplomă de licență și experiență în marketing pentru a ocupa un job pe plac.

Expert SEO

Expertul SEO este specialistul care posedă arta de optimizare a proiectelor web pentru motoarele de căutare ( Google, Bing, Yahoo, etc.) și de perfecționare a calității, lizibilității și conceptului unei pagini. El dispune de cunoștințe necesare pentru cercetarea celor mai bune practici și tendințe online pentru dezvoltarea și implementarea strategiilor de îmbunătățire a rezultatelor căutării. Prin algoritme complexe și utilizarea cuvintelor-cheie potrivite, experții SEO creează semnale de relevanță și ajută motoarele de căutare de a poziționa, a indexa și a evalua convenabil site-urile, oferindu-le utilizatorilor cea mai bună experiență de navigare.

Traducătorul este, cu adevărat, un expert în comunicarea interlinguală și mediator de informații. Anume în societatea cunoașterii și a comunicării, puternic marcată de nevoia de schimb continuu de informații, activitatea sa este apreciată la justa valoare. La capitolul “Limba străină”, un traducător profesionist trebuie să posede competențe lingvistice remarcabile și să cunoască cultura poporului care o vorbește. A vedea traducerile autorizate ca o activitate creatoare recunoscută este unul dintre principalele obiective ale traducătorilor. Odată ce ați ales această profesie valoroasă, nu vă rămâne decât să vă concentrați forțele și devotamentul pentru a obține gratitudinea bine meritată.

Avocatul

Avocatul. În linii generale, a fi reprezentantul legii, îndeosebi avocat, nu este doar o profesie nobilă, ci și un mod de a trăi viața cu demnitate. Din cele mai vechi timpuri, avocatul, ca membru al societății civile, se caracterizează prin onestitate, verticalitate, loialitate, un comportament responsabil și devotat muncii sale și celor din jurul sau. Într-un univers plin de intrigi, lașitate și dușmănie, avocatul deține rolul de a aduce dreptatea și echitatea în situațiile-problemă din viața oamenilor. Actualmente, birourile de avocați sunt o afacere profitabilă, cu un viitor prosper. Studiile superioare finisate în domeniul Dreptului, stagiile realizate alături de experți în domeniu vă vor orienta spre o carieră de succes în avocatură.

Managerul de resurse umane. Performanța acestei meserii a produs un adevărat “boom” în istoria angajării corporative în câmpul muncii. Întrucât monitorizarea resurselor umane este un proces complex, întreprinderile mari angajează un Manager Resurse Umane care va supraveghea angajarea, instruirea și recrutarea cadrelor profesionale. Pentru a obține acest job este necesar un grad relevant precum un master în domeniul managementului resurselor umane și abilități competitive de comunicare și sociabilitate.

Arhitectul

Arhitectul este ambasadorul artei de a construi. De la el pornesc toate creațiile de infrastructură: de la capodopere arhitecturale, până la case de locuit și  blocuri administrative. Însă, acestea nu ar fi atât de originale și unice în felul său, dacă nu ar exista proiectul. Acesta descrie amănunțit viitoarea construcție (planul de construcție, materia primă, bugetul, siguranțe, cadrul legal, etc.), permițând constructorului să construiască, beneficiarului să finanțeze și autorităților să legitimeze lucrările.

Cele mai noi stiri de ultima ora – City Break la Viena, indiferent de jobul pe care il ai aici vei petrece o vacanta de neuitat!