14 mai 2018

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

5 idei de joburi ideale pentru studenti

Studenția este cu siguranță cea mai frumoasă perioadă a vieții, dar este de asemenea și perioada în care ai cea mai mare nevoie de bani.  Indiferent dacă îți dorești să ieși mai des în oraș,  să călătorești sau să plătești chiria pe cont propriu, vei ajunge inevitabil să constanți că resursele financiare sunt extrem de importante. Noi îți sugerăm o soluție. Mai jos vei găsi o listă de joburi part-time care îți vor permite să mergi la ore, dar și să câștigi ceva bănuți.

 

  1. Promoter

Este una dintre meseriile pentru care nu ai nevoie de prea multă calificare. În schimb trebuie să fii îngrijit, vesel, comunicabil și să ai la tine un minim de responsabilitate. Jobul te va solicita de regulă pentru câteva ore pe zi, așa că nu vei fi nevoit să neglijezi facultatea. Singurul minus al ocupației este că nu constituie un avantaj pentru cv-ul tău, dar pentru un început de activitate e binevenit.

  1. Bona

Ești o persoană care iubește copiii? Ei bine, să știi că în societatea în care trăim există o mulțime de părinți extrem de ocupați care sunt în căutarea unui tânăr drăguț și energic, care ar fi capabil să le distreze picii preț de câteva ore pe zi. Indiferent dacă se face cu acte în regulă, sau nu, jobul de babysitter este o metodă minunată de a câștiga un ban în plus.

  1. Call-center

Această ocupație îți va oferi, pe lângă un salariu lunar, și confortul unui oficiu. Tot ce va trebui să faci este să vinzi anumite produse prin intermediul telefonului. Dacă mai cunoști și o limbă străină, fii sigur că devii candidatul perfect pentru orice angajator. Operatorii call-center sunt de regulă răsplătiți pentru răbdare, diplomație dar și pentru capacitatea de a face mai multe lucruri în același timp.

  1. Blogging

Mediul online este o șansă extraordinară de a câștiga bani și este accesibil pentru  fiecare tânăr. Indiferent dacă decizi să prestezi servicii de copywriting sau să atragi mii de vizitatori pe un blog, este nevoie ca mai întâi să înveți niște elemente de bază. De exemplu, un blog îți poate aduce bani,  dacă pe paginile acestuia se vor regăsi și promovarea anumitor produse. Mai ales că sunt o mulțime de companii care caută platforme cu ajutorul cărora să devină mai populare.

  1. Recepționer

Hoteluri, birouri de avocați, spitale, toate sunt în căutare de recepționiști. Mai mult, unele companii sunt gata să angajeze tineri în această funcție chiar și pentru un program part-time. Avantajul acestui job este că îți oferă un program flexibil, care îți va permite să ai și alte ocupații specifice vieții de student.

Joburile despre care ți-am povestit sunt doar câteva dintre multitudinea de meserii care așteaptă să fie îmbrățișate de studenți entuziaști. Până la urmă, tu decizi cum îți gestionezi timpul.