18 aprilie 2021

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Ce activitati iti poti deschide in 2021

Stim cu totii ca anul 2021 a fost foarte afectat de pandemia de coronavirus. De aceea sunt cateva sectoare economice puternic afectate de masurile de restrictie antiepidemice stabilite de catre Guvernul Romaniei.

Dintre aceste sectoare afectate de masurile guvernamentale se numara: HORECA, turismul in general dar si cultura.

Prin urmare, o serie de afaceri sunt intr-o perioada de impas sau au fost inchise din pricina profitabilitatii extrem de scazute.

Esti unul dintre acesti antreprenori puternic afectati de criza sanitara care a lovit Romania in ultimul an? De aceea, acum este momentul sa te reprofilezi si sa te axezi pe acele domenii de activitate care te-ar putea ajuta sa te redresezi din punct de vedere economic. In acest sens, lista codurilor CAEN 2021 actualizate iti sunt utile pentru alegerea corecta a activitatii pe care urmeaza sa o desfasori. Aceste coduri CAEN sunt obligatoriu mentionate in Actul Constitutiv al societatii, in cuprinsul caruia acestea vor fi clasificate cod caen principal si secundar.

Aceste coduri sunt impartite in 4 niveluri:

  • sectiune – primul nivel ce contine titlul domeniului de activitate
  • diviziunea – al doilea nivel format dintr-un cod numeric de 2 cifre
  • grupa – al treilea nivel, cod numeric de 3 cifre
  • clasa – al patrulea si ultimul nivel format dintr-un cod de 4 cifre.

Autorizarea unui cod CAEN

Un cod Caen se poate autoriza prin depunerea unei declaratii de indeplinire a conditiilor de functionare din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectia mediului si a muncii in locatiile destinate desfasurarii activitatii.

Asadar, se poate autoriza doar un cod CAEN existent in lista Actului Constitutiv.

Domenii de activitate de care ar trebui sa tii cont

In cele ce urmeaza iti vom enunta si explica cateva activitati pe care le vei putea lua in calcul daca iti propui sa te reprofilezi. Iata care sunt acestea:

1. Domeniul IT

Domeniul IT este unul dintre cele mai abordabile, codul CAEN aferent fiind 620 grupa care include activitati de servicii in ceea ce priveste tehnologia informatiei. Lista completa de coduri CAEN o regasiti pe coduri-caen.com

Grupa caen 620 cuprinde urmatoarele clase:

CAEN 6201 – este o clasa care se refera la activitati de realizare a softului la comanda, dedicat tertilor, cum ar fi: realizarea de siteuri (web design).

CAEN 6202 – aceasta clasa cuprinde activitati de consultanta in terminologia informatiei, care integreaza elemente hardware, software si tehnologii de comunicatii

CAEN 6203 – activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul care include activitati de prelucrarea datelor si servicii conexe acestora.

CAEN 6209 – se refera la alte servicii privind tehnologia informatiei cum ar fi: recuperarea informatiilor din dispozitive in caz de dezastru, instalare PC, software, programare, prelucrarea datelor si administrarea paginilor web.

2. Activitati educationale

Invatamantul este un domeniu prioritar in ceea ce priveste viitorul economiei nationale, astfel incat pregatirea viitorilor tineri este un aspect extrem de important.

Pregatirea online a devenit prioritatea zero pentru majoritatea parintilor in conditiile in care scoala online are anumite limite.

Aceasta sectiune de coduri CAEN cuprinde activitati din domeniul educational la orice nivel si pentru orice profesie.

Invatamantul poate fi atat cu prezenta fizica, cat si la distanta prin orice mijloc de comunicare. Sectiunea include in special, activitati academice oferite de institutii private, acestea fiind incadrate in categoria de coduri CAEN 85.

Grupa de coduri CAEN 851-854 este destinata pregatiriii din invatamantul prescolar, primar, secundar, liceal cat si altor activitati de instruire specializata, cum ar fi cursurile de calificare profesionala.

3. Scoli de soferi

Sa deschizi o scoala de soferi in ziua de azi este o optiune de luat in calcul, mai ales ca un numar tot mai mare de tineriisi doresc sa obtina permisul de conducere. Statisticile oficiale arata faptul ca, la momentul actual, un numar de aproximativ 1600 de firme care au ca domeniu de activitate codul CAEN 8553 scoli de conducere (pilotaj) functioneaza pe teritoriul Romaniei.

Nu uita inainte sa ai un numar rezonabil de instructori auto autorizati, sa obtii la nevoie atestatul profesional.

Alegerea unei activitati potrivite cu profilul tau personal, cat si cu obiectivele tale pe plan profesional, reprezinta ingredientul succesului tau in afaceri. Lista de coduri CAEN poate fi primul tau pas in succesul pe care il astepti de foarte multa vreme.