17 decembrie 2018

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Toate lucrurile pe care le poți face cu un iPhone 6S, la aproape 3 ani de la lansare

iPhone X este smartphone-ul care a stat în centrul atenției încă de la lansare. Atât de mult, încât a fost foarte greu pentru modelele 8 și 8 Plus să lanseze argumente puternice în favoarea alegerii acestora. De modele mai vechi nici nu menționăm. Cu toate acestea, vom face un exercițiu pentru a vedea ce poți face cu un iPhone 6S, la aproape 3 ani de la lansare!

Vezi ofertele pe emag.ro, preturi mici de sarbatori si nu numai!

Hardware îmbunătățit de software

Nu toate funcțiile active acum pe un iPhone 6S au fost disponibile în momentul lansării. Dar, pentru că iPhone 6S a venit echipat cu un procesor puternic, 64-bit, Apple a adăugat noi funcții în 2016 și 2017. Astfel, ecranul Retina poate afișa culori mai calde, după ce soarele apune.

Funcția se numește Night Shift și are rolul de a-ți ajuta creierul să intre într-o dispoziție „de culcare”. Pe scurt, lumina albastră a ecranelor din jurul nostru ne ține creierul „în priză”, iar efectul este mai puternic după ce lumina naturală dispare. Astfel, Night Shift ne ajută să adormim mai repede, chiar dacă avem prostul obicei de a sta cu telefonul în mână și după ce ne băgăm în pat.

Camera foto este un alt exemplu al îmbunătățirii prin software. În momentul lansării, camera de 12 megapixeli putea captura fotografii în format JPEG. Pe măsură ce Apple a lansat noi versiuni iOS, acum poți captura fotografii în format RAW (mai exact fișiere de tip .dng – „digital negative graphics”), care îți permit să editezi mult mai bine. Din păcate, aplicația nativă iOS cu care poți face fotografii nu poate captura în format RAW. Din fericire, în App Store vei găsi multe aplicații care fac acest lucru (Adobe Lightroom, Manual, ProCam+ sunt doar câteva dintre ele).

Viitorul smart și AR

Chiar dacă Apple a prezentat noile tehnologii ca fiind disponibile pe cele mai recente modele de iPhone, acestea sunt compatibile și cu iPhone 6S. De exemplu, aplicația Home funcționează perfect pe ecranul unui iPhone 6S. Poți controla luminile din casa ta, termostatul, prizele, dar și muzica redată pe boxele wireless. Vei avea nevoie totuși de accesorii compatibile.

Un alt aspect pe care Apple insistă de ceva timp este AR (Augmented Reality). ARKit, suita de instrumente pusă la dispoziția dezvoltatorilor de aplicații este compatibilă cu cea mai recentă versiune iOS și, prin urmare, cu iPhone 6S.

Update-uri de software

Samsung Galaxy S7 a fost lansat în urmă cu doi ani și n-a primit actualizarea la cea mai recentă versiune Android. iPhone 6S a fost lansat în 2015, rulează cea mai recentă versiune iOS 11 și, conform tradiției Apple, va continua să primească actualizări până în vara anului 2020.

Și, poate cel mai important, cu iPhone 6S poți face o economie substanțială de bani!