29 martie 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Motocultorul, o unealtă necesară în toate anotimpurile

Un motocultor este un instrument de lucru prețios în agricultură și grădinărit. El este utilizat pentru prelucrarea solului, în ferme, horticultură, peisagistică și pentru uz casnic. Ceea ce este surprinzător este că el poate fi utilizat tot timpul anului.

Tractoarele încă sunt inaccesibile pentru mulți fermieri mici, iar pentru cei care lucrează doar propria grădină sunt deja ceva inutil. De asemenea, ele costă foarte mult și, nici dacă și le-ar dori, unii dintre fermieri nu și le-ar putea permite.

Însă viața micilor fermieri și a grădinarilor de ocazie s-a schimbat odată cu inventarea acestor motocultoare. Acestea noi instrumente le-au permit celor care îndrăgesc muncile câmpului să facă aproape orice de care un fermier de mici dimensiuni are nevoie. De tăierea plantelor, la săpat, plantare și irigare, nu e este ceva ce acest aparat nu poate face. Fermierii nu au fost, așadar dezamăgiți, iar viețile le-au fost enorm ușurate de acest aparat.

Pentru cei care nu știu, un motocultor este un tractor care are numai două roți și poate fi foarte util pentru proprietarul unei gospodării de dimensiuni mici și mijlocii. Spre deosebire de tractoarele convenționale, un motocultor necesită o abilitate specializată pentru a-l conduce, deși acest lucru nu este prea greu de învățat.
motocultor emag.ro
El poate fi echipat cu multe atașamente diferite și poate fi pus la o varietate de treburi. Motocultoarele sunt folosite de foarte mulți ani în Europa pentru a tunde dealurile foarte abrupte și pentru a lucra în spații înguste în vii.

Motocultorul este util tot anul

Ceea ce trebuie să știe fermierii este că un motocultor este util în orice anotimp. Acesta este un instrument foarte versatil care, cu uneltele potrivite, poate fi transformat pentru a lucra și a ajuta un fermier tot timpul anului.

În primăvară, un motocultor este folosit pentru a pătrunde fin în sol, pentru a pregăti solul pentru însămânțare.

În timpul verii, un motocultor este folosit pentru a săpa între rânduri și a face pământul moale și fără buruieni. Acest lucru asigură pătrunderea apei și a umezelii în sol.

În toamnă este important să ari zona cultivată, pentru a tăia și a îngropa de resturile de plante rămase. Acest lucru va da startul rearanjării unui compost de sol care va permite ulterior plantelor să se descompună în sol, deci organic, iar pământul să fie gata de utilizat primăvara următoare.

În timpul iernii, la unele motocultoare se pot atașa aruncătoare de zăpadă, lame de zăpadă și perii de zăpadă pentru a curăța străzi și alei de gheață și zăpadă.