30 noiembrie 2022

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Cum prevenim furtul motocicletelor?

Motocicleta este un vehicul pe care te poti deplasa usor si confortabil, dar si facil de manevrat. Furturile de motociclete pot fi frecvente in zonele in care “hotii de motociclete” doresc sa obtina gratis un vehicul pe doua roti. Intrebarea care se pune este cum pot fi prevenite aceste infractiuni, pentru ca tu sa nu pierzi banii alocati achizitiei propriei tale motociclete.

Iata cateva tips & tricks pentru a preveni aceste evenimente nefericite!

Cunoaste motocicletele care atrag atentia!

Primele motociclete care atrag atentia sunt cele care nu sunt legate de ceva solid. Iar zonele de parcare, de obicei nu ofera o astfel de optiune. De aceea, recent a avut loc chiar in Londra un protest pasnic (in 6 noiembrie), ca sa atraga atentia autoritatilor pentru lipsa unor locuri sigure de parcare si obiecte solide pentru ancorarea motocicletelor. Desigur, o fita, caci in Romania lipsesc in primul rand locurile de parcare, abia apoi ridici problema de siguranta si dotare. Dar e o alta discutie.

Daca se blocheaza rotile, chiar si ambele, dar nu se realizeaza o ancorare, spune mai departe hotul, caci de multe ori, cei care fura nu pleaca in saua motocicletei, ci o iau cu totul si o transporta in dube anonime. Asa a fost si cazul furtului unui prototip realizat de Victory si cu care intentionau sa participe la o competitie importanta. Si-au lasat prototipul expus, in fata sediului companiei, considerand ca aceasta expunere va fi deajuns sa sperie hotii. Ei bine, nu s-au speriat, iar cand au fost gasiti, apucasera sa dezmembreze partial motocicleta. Asta e o alta discutie: nu e necesar sa fie expusa sau lasata intr-un loc luminat, public si circulat, imaginatia hotilor fiind de multe ori mai presus inclusiv de spiritul civic.

Ce sa pui pe motocicleta?

Ca sa nu fie furata, motocicleta poate sa fie acoperita cu un lant sau cu un sistem modern de antifurt moto care va bloca motocicleta de un stalp sau de o structura fixa. Pe piata exista mai multe optiuni de blocare a discului, care te ajuta sa blochezi anvelopa.

Cum sa lasi o motocicleta in siguranta pe strada?

Printre cele mai eficiente masuri pentru a lasa motocicleta in siguranta pe strada este sa folosesti un localizator GPS sau blocarea directiei, un sistem antifurt moto care se pozitioneaza pe etrierul discului, o alarma care se activeaza atunci cand cineva incearca sa miste motocicleta sau sa foloseasca lanturi la roti. Astfel iti protejezi motocicleta de actiunile antifurt, premeditate sau nu!