2 ianuarie 2023

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

La un mountain bike cu motocicleta la inceput de an

Ultimele zile ale anului 2022 si primele zile din luna ianuarie 2023 au adus temperaturi neobisnuite pentru aceasta perioada a anului. In loc sa simti farmecul iernii si frumusetea stratului de zapada deasa care sa determine copiii jucausi sa mearga la imbulgarit, mai degraba, temperaturile care au atins si valori de 20 de grade sunt mai potrivite, mai degraba, pentru aventuri mountain bike in plina primavara. Ce inseamna aceasta? Imbraca-te cat mai comod, nu uita de casca mtb de protectie si de echipamentul care te apara in caz de cazaturi si simte-te liber sa pornesti in minunata aventura a iernii!

Pasiunea pentru MTB

Pasiunea pentru mountain bike este evidentă pentru cei care iubesc sporturile pe două roți si pentru care spiritul de anventură, adrenalina și senzațiile maxime sunt cele care le dau mereu aripi.

De câţiva ani buni, sătui de zgomotul şi poluarea automobilelor, mulţi dintre oameni s-au întors la obiceiuri mult mai ecologice şi relaxante (care sunt chiar o necesitate în vremurile astea), unul  dintre ele fiind mersul pe motocicletă. O parte dintre ei însă au încercat să combine acest lucru şi cu un peisaj frumos şi cu ceva adrenalină, iar de aici… mountain bike!

Căștile mtb sunt tot ce îți trebuie!

Pentru a intra în rândul acestor practicanţi de mountain-bike îţi trebuie în primul rând „obiectul muncii”, adică o motocicletă şi apoi un echipament adecvat de protecţie gen casti MTB de la Unimotors dealer autorizat echipamente moto premium.

Alegerea unei astfel de casti trebuie sa respecte mai multe criterii:

  • Sa se potriveasca pe cap

Potrivește-ți casca pe cap. După ce o prinzi, aceasta nu trebuie să se miște nici sus-jos, nici dreapta-stânga. Coarda trebuie să fie de asemenea fixată în jurul capului, dar nu trebuie să exercite o presiunea prea mare asupra zonei gâtului. Fruntea trebuie să fie protejată! În jurul urechii, coarda de prindere trebuie să formeze un triunghi iar unghiul format în partea inferioară, trebuie să fie imediat sub ureche.

  • Reglajul

Unele modele de căști MTB beneficiază de un reglaj suplimentar, pe care-l regăsești în general în partea din spate a acesteia. Unele sunt prevăzute cu un reglaj de tip robinet, altele beneficiază de două segmente care se întrepătrund. Acest reglaj are rolul de a fixa casca perfect.

  • Pretul

In general, dacă produsul pentru care te-ai decis provine de la un producător consacrat, poți alege și un model mai ieftin. Modelele mai scumpe sunt mai ușoare, oferă posibilități suplimentare de reglaj și sunt ventilate mai bine. Majoritatea modelelor cu prețuri decente, cântăresc sub 300 de grame.