18 martie 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Spioana, un alt bestseller marca Paulo Coelho

Probabil una dintre cele mai frumoase biografii lansate în ultimii ani, „Spioana”, romanul lui Paulo Coelho, ne ilustrează viața renumitei Mata Hari, povestea ei, ce a trăit și ce a simțit una dintre cele mai controversate figuri feminine ale tuturor timpurilor, într-o desfășurare de acțiuni care pare mai mult desprinsă din filme, decât din viața reală.

 

,, Singura ei vină: a fost o femeie liberă. 

O dansatoare care a dansat și a șocat publicul.

O curtezană care a sfidat rigorile vremii.

O spioană-poate cea mai faimoasă- care i-a subjugat pe puternicii zilei.

Înalta societate a adulat-o și a detestat-o, ziarele au elogiat-o și au condamnat-o.

Sub numele de Mata Hari a devenit un mit, iar arma sa a fost seducția. „

 

Una dintre cele mai nonconformiste figuri are vremii sale, Mata Hari, spioana, a fost o femeie care a hotărât să-și ia destinul în propriile mâini și a preferat, în loc să aștepte pentru noi oportunități să apară, să și le creeze pe cont propriu. Romanul urmărește viața spioanei, de la nașterea sa în 1876 și până la anul execuției sale, 1917. Întreaga carte te ține cu sufletul la gură, ilustrând, în stilul caracteristic al lui Paulo Coelho, fascinanta traiectoriei a spioanei, născută într-un mic oraș olandez, căsătorită apoi cu un bărbat care i-a cauzat o profundă nefericire și dansatoare exotică, în final, pe scenele de la Scala și Olympia.

 

Deși sfârșitul vieții sale este tragic, spioana este un exemplu de femeie care și-a asumat toate deciziile pe care le-a luat, rămânând integră și ținându-și capul sus chiar și în ultimele clipe de viață. Întreaga carte este, de fapt, o lecție despre decizii curajoase, despre înfruntarea destinului și despre ieșirea din normele cotidianului.

 

,, De câte ori îmi amintesc despre acest mit, mă întreb: oare nu vom putea vedea niciodată chipul iubirii? (…) Fiecare moment trebuie trăit cu pasiune și emoție, fiindcă, dacă încercăm să îl descifrăm și să-l înțelegem, magia dispare.

 

Lectură plăcută!