25 februarie 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Ce ne învață „Fluturi” volumul 3 despre fiecare dintre noi

Pentru cei care au citit primele două volume din seria Irina Binder, ”Fluturi”, volumul al treilea, carte lansată în 2016, a fost așteptat la fel cum sultanul aștepta o nouă noapte și o nouă poveste a Șeherezadei. Toată lumea aștepta cu sufletul la gură să vadă ce se va alege de povestea de dragoste dintre Irina și Robert!

”Fluturi” volumul 3 a adus, însă mai mult decât atât. Povestea tulburătoare de iubire a ajuns la final. Și nu neapărat la unul așteptat. Personajul principal, Irina, veșnic îndrăgostită de toți bărbații cu care intră în contact, își continuă în ”Fluturi” volumul 3 joaca de-a dragostea cu toți cei trei bărbați. Cu Matei, de dragul fetiței, cu Robert, pentru că îl consideră iubirea ei adevărată, și cu Angel, pentru că este un prieten deosebit. Însă, toată lumea rezona cu relația sa cu Robert și se întreba încotro se îndreaptă aceasta.

 

Ei, bine, după ce Irina află că ”prietenul imaginar” căruia îi dezvăluise totul și în fața căruia își deschisese sufletul complet, este chiar Robert, aceasta simte nevoia să-l îndepărteze, pentru că se simte trădată, înșelată și manipulată.

 

”- Te-am pierdut deja?

– Da. M-ai pierdut în clipa în care am înţeles că iubesc o iluzie.”

 

Irina este apoi pusă la grea încercare. Deși îl iubește cu adevărat pe Robert, va încerca să uite sentimentele pentru acesta și să-l uite pe el, cu totul. Începe astfel o misiune dificilă de a-și pune ordine în viață, parcurs pe care va rememora tot ce a trăit, pe toți pe care i-a iubit și pe toți care au făcut-o să sufere, dar și să fie fericită. Momentele te obligă și pe tine, cititor, la introspecție, regăsind toate acele momente pe care ai încercat să le îngropi adânc, în speranța că timpul le va șterge cu totul din mintea și sufletul tău.

 

”Fluturi” volumul 3 ne oferă oameni, măşti, aparenţe, orgolii, iertare şi sensul iubirii văzut prin prisma unor oameni care o trăiesc în mod diferit.

 

Învățăm că nimic nu e veșnic, cu atât mai puțin fericirea. Învățăm din ”Fluturi” volumul 3 că și cei în care avem cea mai mare încredere ne pot trăda, învțăm că oamenii au dreptul să ne abandoneze oricând pe lungul drum al vieții, chiar și când ne așteptăm mai puțin. Mai învățăm că suntem mereu, cu toții, victime ale aparențelor. Că de cele mai multe ori oamenii care par puternici și fericiți sunt de fapt foarte vulnerabili și doar ascund foarte bine acest lucru.

 

În ”Fluturi” volumul 3, vedem evoluția personajului Irina ajunsă la un final anticipat de unii, imprevizibil pentru alții. Practic, vedem un exemplu pe viu despre cum tot ce trăim ne modelează ca oameni, cum fiecare sentiment trăit de-a lungul vieții își pune amprenta asupra noastră și ne influențează atât felul de-a fi, cât și felul în care simțim. Irina este exemplul perfect pentru fiecare dintre noi. Putem aprecia în evoluția sa propria noastră evoluție. Cine suntem și unde am ajuns, comparativ cu anii trecuți. Ce s-a întâmplat cu majoritatea persoanelor care ne-au însoțit de-a lungul vieții? Câte iubiri am schimbat și câți prieteni am lăsat în urmă? Unde i-am pierdut pe cei pe care nu-i mai avem azi și de ce?

 

Pentru toate acestea și multe altele, e recomandat să citiți ”Fluturi” volumul 3, dacă ați fost fascinați și de primele două volume. Și chiar dacă nu!