27 decembrie 2018

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Numărul mare de înmatriculări second-hand a dus la o creștere enormă a pieței de RCA auto

Schimbările frecvente de efectiv de la Palatul Victoria țin în tensiune dezvoltarea infrastructurii din România. Cu toate că la capitolul kilometri de autostradă stagnăm de un an, numărul de înmatriculări a crescut simțitor, aglomerând și mai mult o rețea de șosele deja sufocată.

La baza acestei creșteri se află cauze multiple: eliminarea taxei auto la finalul anului 2016, numărul foarte mare de înmatriculări pentru mașinile second-hand (peste 500.000) și disponibilitatea asiguratorilor de a oferi servicii cât mai rapid.

Oferte RCA Auto

Pe lângă servicii rapide de încheiere a asigurărilor, primul lucru pus la dispoziția șoferilor este verificarea valabilității polițelor RCA, lucru pe care toate site-urile care se ocupă cu intermedierea asigurărilor îl au. Mai departe acestea poartă șoferii prin toți pașii necesari încheierii unei polițe RCA auto.

Primul dintre ele este o procedură cât mai simplă de introducere a datelor. De la cele ale proprietarului și ale mașinii, până la cele ale șoferului, site-urile au nevoie de o interfață prietenoasă, simplă și de opțiuni customizabile. Câteva dintre ele sunt adăugarea unui al doilea șofer sau specificarea existenței unui contract de leasing în derulare.

Platforma online potrivită oricărui șofer are nevoie de o selecție generoasă de asiguratori, care să acopere atât nevoia de asigurăre RCA pentru autoturisme, cât și pe cea a asigurărilor premium. Afișarea imediată a rezultatelor conforme datelor introduse este încă un element pe care o platformă de asigurări RCA trebuie să îl bifeze.

Oferte RCA Auto, polita obligatorie pentru toti soferii

Nu în ultimul rând, intrarea în posesia poliței de asigurare obligatorie auto trebuie să fie cât mai simplă și rapidă, întrucât amenzile pentru circularea pe drumurile publice cu polița RCA expirată încep de la 1000 lei.

Din fericire, eMAG bifează toate condițiile de mai sus și vine în întâmpinarea șoferilor cu câteva opțiuni în plus la RCA auto. Șoferii pot selecta din pagina dedicată asigurărilor RCA data de la care doresc ca polița nou încheiată să intre în vigoare. De asemenea, eMAG îi poate salva de la uitarea datei de expirare, prin trimiterea unei notificări din timp, pentru a încheia o nouă asigurare.

eMAG intermediază încheierea asigurărilor RCA prin intermediul unei platforme ușor de utilizat. Șoferii pot compara polițele RCA pentru a alege prețul cel mai bun. Plata cu card sau în rate aduce imediat asigurarea RCA pe mail. De asemenea, asigurarea RCA poate fi trimisă oriunde în țară, cu transport gratuit.

Încheierea unei asigurări RCA auto poate fi considerată premiul de consolare într-un spațiu în care infrastructura nu ajută foarte mult șoferii. Binențeles că ne dorim ca, odată încheiată, aceasta să rămână nefolosită în torpedoul mașinii. Odată cu mărirea timpului petrecut pe șoselele românești, a sosit timpul ca toate procesele de îngrijire a mașinii, inclusiv cea de verificare RCA și de încheiere a unei noi asigurări să ne coste cât mai puțin timp.

Nu ne mai rămâne decât să privim cu încredere către Palatul Victoria, în speranța ca mașinile pe care le conducem în fiecare zi să aibă parte de o infrastructură comparabilă cu celelalte țări ale comunității europene.