27 martie 2023

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Nu-ți place să-ți bați capul cu hainele? Uite cum îți poți construi, fără efort, o garderobă versatilă

Practic, simplu și effortless – așa ți-ai descrie, pe scurt, stilul vestimentar. Nu-ți place să-ți pierzi timpul prin mall-uri căutând haine pentru bărbați și ai opta oricând pentru cumpărăturile online – și acelea „doar la nevoie”, adică atunci când trebuie să-ți refaci stocul de tricouri Nike pentru bărbați, de blugi sau de șosete. Dacă ești onest cu tine, la o privire rapidă prin dulap, îți dai seama că a cam venit timpul să-ți mai cumperi niște haine. Știi deja că îți dorești o garderobă cât mai versatilă, cu piese pe care să le asortezi în doar câteva secunde. În același timp, nu vrei nici să pară că e una „banală”.

Cum poți, așadar, să-ți construiești o garderobă versatilă, dar și cu personalitate? Ți-am pregătit câteva tips&tricks de care să ții cont la viitoarele tale sesiuni smart de shopping.

Ai în minte stilul tău de viață

Ok, poate că prietenul tău are niște cămăși înflorate fancy, care ți-au atras și ție atenția de câteva ori, dar realist, ai avea unde să le porți? Nu tot ce vezi și îți place la un moment dat se și potrivește neapărat cu stilul tău de viață. Dacă ești mai degrabă o fire dinamică și sport, s-ar putea să ți se potrivească mai bine câteva tricouri Nike pentru bărbați. Sigur, asta nu înseamnă că nu poți include în garderoba ta și una-două cămăși casual cu model floral, așa cum sunt cele de la Polo Ralph Lauren.

Uite un principiu matematic: e bine ca 80-90% din garderoba ta să se bazeze pe piese vestimentare pe care le porți în majoritatea timpului. Altfel, riști să ajungi în punctul în care te întrebi „Și eu cu ce mă îmbrac?” – scenariu pe care suntem convinși că vrei să-l eviți.

Investește în calitate

În felul ăsta, vei reduce frecvența sesiunilor de shopping, iar visul tău va deveni realitate. Lăsând gluma la o parte, atunci când investești în piese premium, așa cum sunt tricourile Nike pentru bărbați sau puloverele de la Polo Ralph Lauren, îți crești șansele de a te bucura de ele pe termen mai lung. Asta pentru că brandurile consacrate acordă o atenție sporită calității materialelor, felului în care realizează cusăturile și nu numai.

Fă-ți o listă cu outfituri

Creează câteva combinații vestimentare pe care le-ai purta frecvent: de exemplu, o pereche de jeanși relaxed fit și un tricou Nike pentru bărbați, la care să-ți asortezi sneakerșii favoriți; sau cămașă din in și blugi drepți. Gândește-te la câteva combinații de bază pentru fiecare sezon și asigură-te că poți mixa ușor elementele. Cu cât o piesă vestimentară se va potrivi cu multe altele, cu atât vei depune mai puțin efort în fiecare dimineață. În plus, cu ajutorul accesoriilor potrivite, așa cum sunt ceasurile, brățările de piele sau inelele smart, poți da o notă de personalitate ținutelor tale. Da, e chiar atât de simplu.

Apropo, poate fi o idee bună să te gândești la contextele sociale în care vei purta outfiturile respective. Cu cât un outfit se va potrivi în mai multe situații, cu atât vei avea o garderobă mai versatilă. Easy-peasy.

Acestea fiind zise, spor la cumpărături! Nu uita că poți să-ți găsești piesele favorite cu doar câteva click-uri. Se zice că shoppingul online te poate scăpa de mulți nervi și te ajută să economisești timp prețios, așa că încearcă-l și tu.