21 iulie 2023

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Cum alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței tale

Să porți ochelari de soare este extrem de benefic pentru sănătatea ochilor tăi, dar știi cum îi alegi pe cei care se potrivesc cel mai bine cu forma feței tale?

Te-ai aflat vreodată în ipostaza de a-ți plăcea un model de ochelari de soare și de a constata, atunci când l-ai probat, că nu ți se potrivește deloc? Sau poate că ai pierdut timp prețios în magazin pentru a proba mai multe modele până a-l găsi pe acela care te avanjează cel mai bine?

Poți scăpa de toată acestaă corvoadă și câștiga timp prețios foarte simplu: știind ce model trebuie să alegi pentru a-ți scoate în evidență trăsăturile feței. Chiar trebuie sa descoperi gama completa ochelari de soare pe emag.ro!

Ochelarii potriviți pentru fața rotundă

Tu sigur te-ai recunoscut în descrierea de mai devreme pentru că fața rotundă pune anumite probleme atunci când vine vorba despre ochelari de soare. Te sfătuim să alegi modele care au rame dreptunghiulare sau pătrate și ochelari mai lați decât pomeții tăi pentru a crea contrast. Evită ramele supradimensionate și lentilele rotunde, care nu te vor avantaja pentru că vor accentua și mai mult forma feței tale.

Ochelarii potriviți pentru fața ovală

Pe tine cu siguranță te invidiază toate celelalte persoane care nu au fața ovală pentru că ai norocul de a putea purta orice model de ochelari de soare îți dorești, de la aviator și până la cat eye, statement, cu orice tip de rame. Există totuși o mică excepție: te sfătuim să eviți ramele supradimensionate pentru a nu crea efectul de alungire.

Ochelarii potriviți pentru fața pătrată

Dacă ai fața pătrată, cei mai potrivitți pentru tine sunt ochelarii de soare cu lentile rotunde sau ovale și rame curbate, care vor crea contrast și vor îndulci trăsăturile. De asemenea, optează pentru ochelari ale căror colțuri depășesc linia orizontală a feței pentru un efect de rotunjime și alege rame în culori vesele. Ce îți recomandăm să eviți? Ochelarii de soare cu rame pătrate sau dreptunghiulare, care vor nuanța trăsăturile drepte ale formei feței tale.

Ochelarii potriviți pentru fața în formă de inimă

Dacă ai această tipologie de față, te vor avantaja ochelarii în stil avaiator sau cei care au lentile alungite în partea interioară a feței. Așa cum ai observat, în cazul fețelor de formă rotundă și pătrată este nevoie de contrast, însă aici este necesar să alegi ochelari care să urmeze forma feței tale. O altă opțiune bună pentru tine, dacă ai fața în formă de inimă, sunt și ochlearii cat eye. Evită să optezi pentru rame supradimensionate.

Ochelarii potriviți pentru fața alungită

Și tu te afli în categoria fericită în care poți purta aproape orice model de ochelari de soare, de la retro la supradimensionați și aviator. Cel mai mult te avantajează, însă, ramele groase, lentilele supradimensioante și ramele cu imprimeuri, dar și ochelarii cat eye. Ce ai de evitat sunt ochelarii care au rame înguste sau subțiri.

Acum, că știi care sunt ochelarii potriviți pentru tine, te sfătuim să investești într-o pereche de calitate, cum ar fi ochelarii Ray-Ban, spre exemplu, care nu te vor dezamăgi, orice model ai alege.