9 februarie 2023

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Măști de păr de făcut acasă pe care le vei iubi

Dacă citești aceste rânduri, probabil că a sosit momentul să îți rezervi o seară în această săptămână pentru a te răsfăța și pentru a-ți îngriji părul. Pentru a te ajuta să îți planificați noaptea de spumare și răsfăț, am adunat câteva măști de păr pe care să le încerci. Așa că toarnă-ți un pahar de vin, dă drumul la Netflix și pregătește-te pentru un păr sănătos.

1. Mască de păr cu ulei de cocos + miere (reparatoare)

Nucile de cocos par a fi cu adevărat ingredientul magic pentru părul tău. Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit pentru păr și piele, este o grăsime sănătoasă pentru gătit, ajută la digestie, susține hormonii naturali ai organismului… beneficiile uleiului de nucă de cocos sunt nesfârșite! Uleiul de nucă de cocos pentru păr îl menține umed și moale și previne ruperea părului datorită capacității sale ridicate de reținere a umidității. Deoarece uleiul de nucă de cocos este încărcat cu acizi grași, acesta pătrunde mai adânc în păr decât balsamurile obișnuite, ceea ce duce la un păr frumos, moale, mătăsos și strălucitor. Îți recomandăm să folosești ulei de cocos organic ori de câte ori este posibil.

Beneficiile mierii sunt nenumărate! În primul rând, mierea este excelentă pentru a reține umiditatea în părul tău, deoarece este un umectant natural. Acest lucru înseamnă că absoarbe umiditatea în păr și o împiedică să scape. Acest lucru este deosebit de bun în special dacă ai părul uscat și ai nevoie de un plus de umiditate și hidratare. Mierea este, de asemenea, un emolient, ceea ce ajută la netezirea și înmuierea părului și redă strălucirea și luciul pierdut al părului.

Ambele ingrediente vor ajuta la repararea părului distrus de vopseaua de păr.

INGREDIENTE

– 1 lingură de ulei de nucă de cocos

– 1 lingură de miere

MOD DE UTILIZARE:

1. Amestecă toate ingredientele într-un bol

2. Transferă amestecul într-un vas și încălzește-l până se topește

3. Aplică pe păr de sus în jos și acoperă cu o cască de duș

4. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute

5. Clătește apoi foloseste un ondulator de par

2. Mască de păr cu ulei de cocos + scorțișoară (creștere a părului)

Am vorbit despre uleiul de nucă de cocos în rețeta anterioară de mască de păr și vei găsi uleiul de nucă de cocos în multe rețete diferite de măști pentru păr datorită proprietăților sale hidratante și de hidratare.

Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene care ajută părul să crească, ajută la combaterea mătreții, a căderii părului și întărește și foliculii de păr. Atunci când este aplicată pe păr, scorțișoara stimulează circulația la nivelul scalpului, îmbunătățind fluxul sanguin către foliculii de păr și ducând la stimularea creșterii părului. Dacă ești în căutarea unui păr mai lung, aceasta este masca de păr pentru tine. Să trecem la amestecat!

INGREDIENTE:

– 1 lingură de ulei de nucă de cocos

– 1 linguriță de scorțișoară

MOD DE UTILIZARE:

1. Amestecă aceste două ingrediente într-un bol și asigură-te că sunt bine amestecate.

2. Desparte părul pe centru și începe să aplici în josul despărțirii și pe scalp.

3. Folosește-ți vârfurile degetelor pentru a masa produsul în scalp.

4. Leagă-ți părul și acoperă-l cu o cască de duș sau cu un prosop

5. Lasă această mască să acționeze timp de 30-45 de minute și apoi clătește cu șamponul și balsamul obișnuit.

Această mască este cea mai bună și mai eficientă dacă este folosită o dată pe săptămână.