27 octombrie 2022

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

3 semne că trebuie să vă înlocuiți aparatele auditive

Aparatele auditive de astăzi sunt mult mai sofisticate decât atunci când erau limitate la adulții care se confruntă cu pierderea auzului. Acest lucru se datorează faptului că există un număr tot mai mare de copii și adulți tineri care au nevoie de un aparat auditiv. Aici, vom explora intersecția dintre sănătate, tehnologie și caracteristicile aparatelor auditive. Profesioniștii în domeniul sănătății auditive recomandă următoarele:

  • Aparate auditive intraauriculare (ITE)
  • Aparate auditive de tip retroauricular (BTE)
  • Aparate auditive în interiorul canalului (ITC)

Vârsta aparatelor auditive

Durata medie de viață a unui aparat auditiv este cuprinsă între trei și șapte ani. Ca toate tehnologiile, acestea se deteriorează în timp, iar noile tehnologii apar cu implementări mai bune. Luarea în considerare a momentului în care trebuie să vă înlocuiți aparatul auditiv depinde de design și de nivelul dumneavoastră de întreținere. Comandati aparat auditiv de pe emag.ro! Semnele unui asemenea aparat care se deteriorează includ vântul puternic și zgomotul de fond și uzura generală cauzată de transpirație și cerumen.

Modificări ale auzului

Un specialist în sănătate auditivă știe că starea noastră auditivă se schimbă pe măsură ce îmbătrânim. Copiii care folosesc BTE-uri necesită schimbarea ochelarilor pe măsură ce urechea crește, pentru a se asigura că aparatul auditiv se potrivește perfect.

Adulții mai în vârstă care se confruntă cu pierderea auzului știu că aceasta este o afecțiune degenerativă. Este necesar să vizitați un specialist în audiție pentru a obține reajustări pentru a vă asigura că nu vă sunt afectate calitatea auzului și comunicarea. Uneori, un furnizor de asistență auditivă identifică faptul că o persoană depășește limitele unor dispozitive specifice și trebuie să recomande aparate auditive mai puternice pentru a completa aceste nevoi.

Modificări ale stilului de viață

Este posibil să doriți să luați în considerare schimbarea aparatelor auditive dacă vă confruntați cu o schimbare a stilului de viață. Noile nevoi includ controlul volumului, conectivitatea wireless și o mai bună gestionare a zgomotului. Este posibil să vă doriți un aparat auditiv care să reziste la condiții de mediu dure, cum ar fi drumețiile sau exercițiile fizice, pentru a filtra mai bine zgomotul. O situație financiară îmbunătățită vă poate permite să vă permiteți opțiuni de aparate auditive mai avansate.

Aparate auditive ITE

Un aparat auditiv intraauricular este alcătuit dintr-o carcasă care conține părțile aparatului și pe care o introduceți în ureche. ITE-urile sunt de obicei făcute la comandă pentru a se asigura că se potrivesc în urechile dumneavoastră, ceea ce le face confortabile de purtat. ITE-urile au două modele. Puteți alege să aveți unul proiectat pentru întreaga zonă a bolului din anturajul exterior sau unul care umple doar jumătate din zona inferioară a bolului.

ITE-urile sunt recomandate de către specialiștii în sănătate auditivă dacă suferiți o pierdere de auz ușoară până la severă și au două căști pentru o funcționalitate îmbunătățită, cum ar fi controlul volumului, o durată de viață mai lungă a bateriei, telefoanele și microfoanele direcționale multiple.

Aparate auditive BTE

Aparatele auditive retroauriculare sunt agățate în partea superioară a urechii și se sprijină în spatele urechii dumneavoastră. Primiți un tub care conectează aparatul auditiv la canalul auditiv. Mufa este schimbabilă fără a cumpăra un nou aparat auditiv. Este aplicabil pentru copii, deoarece oja poate fi schimbată cu ușurință pe măsură ce copilul crește.

Puteți schimba aparatul auditiv care se află în spatele urechii cu orice culoare care se potrivește cu tonul pielii sau cu alegerile dvs. în materie de modă. Avantajul acestui aparat auditiv este că obțineți o amplificare mai bună a sunetului decât alte aparate auditive, iar unele sunt disponibile cu o baterie reîncărcabilă. Această tehnologie este ideală pentru persoanele cu pierderi de auz ușoare până la profunde.

Aparate auditive ITC

Aparatele auditive în canalul auditiv sunt proiectate folosind o carcasă din plastic care este făcută la comandă pentru a se potrivi în interiorul canalului auditiv. ITC-urile sunt utilizate pentru a îmbunătăți experiențele de pierdere auditivă ușoară până la moderată la adulți.

Avantajul pe care îl aveți de la ITC-uri este că este mai puțin probabil să experimentați zgomotul produs de vânt și conectivitatea wireless la accesorii suplimentare pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună calitate a sunetului. Cu toate acestea, sunt mici, ceea ce înseamnă că aveți o durată de viață a bateriei mai mică și un design minimalist, fără funcții suplimentare, cum ar fi controlul volumului.

Înainte de a vă gândi să vă înlocuiți aparatele auditive, este recomandabil să consultați un specialist în sănătate auditivă pentru a vă ajuta să alegeți un aparat auditiv adecvat. Specialistul în audiție vă va ajuta să ajustați aparatul auditiv la nevoile dumneavoastră și se va asigura că vă simțiți confortabil cu capacitatea dumneavoastră de a auzi și de a comunica.