27 iunie 2021

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Lentile de contact anuale: ideale sa faci trecerea de la ochelarii de vedere

Ochelarii de vedere sunt instrumente de corectie optica traditionale, care, cu timpul, au devenit un mijloc mai putin practic si popular de eliminare a simptomelor asociate afectiunilor oftalmologice recurente

Treptat, ochelarii de vedere au inceput sa fie inlocuiti de lentilele de contact anuale. Datorita materialului din care sunt fabricate,  pot fi purtate pana la 10-12 ore pe zi, timp de un an. Acestea sunt mai groase comparativ cu celelalte tipuri de lentile si au cea mai mica transmisibilitate de oxigen. Sunt recomandate în general după un control medical foarte riguros, iar timpul de purtare zilnica ajunge si la 10-12 ore. Pot fi folosite fara riscuri pentru o perioada de un an. Din gama de lentile de contact anuale, se comercializeaza gama de lentile Proclear Sphere RX, special creata pentru pacientii diagnosticati cu forme severe de miopie sau astigmatism dar si Proclear Tailor Made, un sortiment de lentile unic revolutionar, cu parametrii optici individualizati in functie de cerintele si necesitatile fiecarui pacient.

Avantajele si dezavantajele lentilelor de contact anuale

Micile si, practic, invizibilele lentile din plastic sunt prima alternativa la ochelari. Lentilele de contact moderne, in special cele produse la comanda, permit corectia precisa a aproape tuturor tipurilor de probleme de vedere. Exista lentile de contact, atat pentru miopie, cat si pentru hipermetropie.

Tehnologia actuala este atat de avansata, incat sunt disponibile lentile de contact si pentru prezbiopie.  Acestea functioneaza precum lentilele progresive si sunt cunoscute drept lentile de contact multifocale.

Ca avantaje, lentilele de contact duc doar la o usoara marire sau micsorare a imaginii. Vederea laterala este, de asemenea, clara si nu este intrerupta de o margine, cum se poate intampla cu unii ochelari.

Lentilele de contact nu se aburesc, ceea ce poate fi un factor important pentru anumite ocupatii, precum cea de marinar, bucatar, actor sau atlet, care necesita o vedere impecabila. De asemenea, diferite deficiente ale ochiului drept si stang pot fi corectate cu usurinta.

Ca dezavantaje, la aplicarea lentilelor de contact, este necesar un anumit grad de dexteritate manuala. Purtarea acestor lentile pentru o perioada prea lunga de timp poate perturba alimentarea cu oxigen a ochiului. In momentul achizitiei unor astfel de produse, este important sa iei legatura cu medicul sau optometristul tau, astfel incat sa afli daca modelul tau favorit asigura sau nu o buna permeabilitate a oxigenului.

In cazul persoanele care sufera de sindromul ochilor uscati trebuie se recomanda lentile rigide.

In general, tolerabilitatea lentilelor de contact difera foarte mult de la o persoana la alta. Unele persoane se obisnuiesc cu ele foarte repede, in timp ce altele au nevoie de mai mult timp.

Daca vorbim de lentile de contact anuale, trebuie sa stiti ca acestea presupun mai mult timp dedicat intretinerii decat ochelarii. Este un aspect deosebit de important, deoarece o intretinere incorecta si o contaminare pot duce la infectii.

Cu lentilele de contact multifocale, unele persoane intampina dificultăti cu trecerea de la campul vizual pentru vederea la departare la cea pentru apropiere, sau au nevoie de mai mult timp pentru a o acomodare eficienta.

Modele populare de lentile de contact anuale

Principalele marci de lentile de contact cu un grad ridicat de popularitate in randul purtatorilor de lentile de contact sunt:

  • Proclear Sphere
  • Proclear Sphere RX
  • Proclear Tailor-Made Toric
  • Zero 6 Sphere
  • Zero 6 Sphere RX
  • Zero 6 Toric RX

Prin urmare, lentilele anuale se recomandă doar în urma efectuării unui consult oftalmologic de specialitate, pentru că, în acest caz, nu se poate vorbi despre lentile folosite în scop cosmetic, ci despre lentile utilizate de către acei purtători care se confruntă cu afecțiuni oculare severe. Aceste tipuri de articole optice inlocuiesc cu succes ochelarii de vedere.

(sursa foto – ochelarii-tai.ro)