16 iulie 2021

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Ce tip de parfum vi se potrivește?

Alegerea următorului dvs. parfum poate fi dificilă; la urma urmei, cu atât de multe dintre care să alegeți, cum vă decideți?

Primul pas către găsirea parfumului dvs. preferat este să înțelegeți diferitele familii de mirosuri pe care se bazează fiecare parfum.

Proaspăt

Parfumurile proaspete cuprind, de obicei, note de citrice, apă și note verzi. Aceasta înseamnă că au mirosuri răcoritoare, crude și vibrante. Parfumurile pe bază de citrice sunt de obicei create cu lămâie, mandarină și bergamotă, în timp ce parfumurile de apă sunt făcute cu note acvatice precum spray-ul de mare.

Verde

Parfumurile verzi proaspete amintesc adesea de mirosurile de plante și frunze pentru un miros clar, înălțător. Uneori pot fi denumite parfumuri aromatice fougère, create cu note de lavandă, rozmarin sau busuioc.

Floral

Parfumurile florale sunt una dintre cele mai populare familii și una dintre cele mai variate. Orice parfum care are un miros dulce și înflorit va aparține acestei familii, folosind note precum trandafiri, iasomie, crini și bujori. Parfumurile florale pot varia de la a fi ușoare și delicate, la mai complexe și intense.

Oriental

Parfumurile orientale sunt calde, dulci și chiar puțin picante. O familie de parfumuri mai luxoasă, parfumurile orientale variază de la orientale florale, orientale moi și orientale lemnoase. Parfumurile și aftershave-urile din această familie sunt bogate și senzuale, adesea făcute cu note interesante de cardamom, scorțișoară, vanilie, alături de iasomie, orhidee și flori de portocal. Un exemplu bun este parfumul Sauvage Dior.

Lemnos

Parfumurile lemnoase sunt o altă familie călduroasă, cu un miros misterios și captivant, care este adesea favorizat în special după bărbierit. Folosind arome pe bază de lemn, cum ar fi lemn de cedru, lemn de santal, vetiver și chihlimbar, este o alegere excelentă pentru purtat seara.

Parfumurile lemnoase sunt împărțite în păduri de mușchi, cu un ton pământesc, dulce și păduri uscate, care au adesea un miros de fum, de piele.

Înțelegerea notelor de parfum

Pentru a descrie un parfum, veți vedea adesea folosite cuvinte precum note de vârf, de mijloc și de bază.

Notele de varf ale unui parfum, cunoscute si sub numele de note de deschidere, sunt ceea ce mirositi imediat dupa pulverizarea parfumului sau dupa ras; se evaporă rapid, dar vor forma prima impresie a parfumului.

Notele de mijloc sau inimă apar odată ce notele de vârf au dispărut. Aceste note sunt considerate a fi corpul principal al parfumului, care durează mai mult decât notele de vârf și sunt de obicei bine rotunjite.

Notele de bază sunt ceea ce a rămas la final; de acest miros vă amintiții cel mai mult. Notele de bază sunt cele cu cea mai lungă durată, amestecându-se cu notele de mijloc pentru a crea întregul corp al parfumului.

Tipuri de parfum

Fără îndoială că ați auzit deja termenii „apă de parfum” și „apă de toaletă”, dar ce înseamnă de fapt? Aceste diferite tipuri de denumiri denotă rezistența și cât timp sunt susceptibile să reziste după ce le pulverizați.

Parfumurile sunt create prin amestecarea uleiului de parfum cu alcool; cu cât mai mult ulei de parfum, cu atât parfumul este mai puternic și cu atât va dura mai mult.

Eau de Parfum (EDP) este cel mai puternic tip de parfum. Apa de parfum conține între 10-20% ulei de parfum și este o alegere populară atât pentru brandurile de parfumuri, cât și pentru clienți. Apa de parfum va rezista în general în jur de 8 ore.

Apa de toaletă (EDT) este următoarea, conținând aproximativ 5-15% ulei de parfum. Parfumurile de apă de toaletă au adesea o explozie rapidă de mirosuri, înainte de dispariție; adică pot face o mare impresie. În general, aceste parfumuri vor rezista undeva între 4 și 7 ore.

Apa de colonie este o alegere mult mai ușoară decât cele două anterioare. Apa de colonie are în jur de 2-4% ulei de parfum și este adesea folosită ca spray corporal, ce se împrospătează la intervale regulate. De regulă, nu durează mult; poate în jur de 2-3 ore.