3 ianuarie 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Asociatia Aeronautica Romana prezenta la Summitul ICAO NGAP 2

Presedintele Asociatiei Aeronautice Romane, Diana Dumitrache, Director General al Institutului European de Aviatie si Presedinte al Grupului de Strategie si Planificare din cadrul ICAO NGAP a luat cuvantul in Panelul dedicat ICAO care a avut loc in cadrul celui de-al doilea Summit International Global de Aviatie ICAO NGAP 2 Summit („Next Generation of Aviation Professionals”), care a avut loc in Republica Populara Chineza in perioada 12-14 Decembrie 2018.


Se estimeaza ca industria aviatica va creste semnificativ in urmatorii 20 de ani. In viitorul apropiat comunitatea aviatica globala este de asteptat sa se confrunte cu o lipsa de profesionisti calificati. Pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme, organizatia globala de aviatie ICAO a lansat initiativa Noua Generatie a Profesionistilor din Domeniul Aviatiei (NGAP).


Diana Dumitrache a subliniat necesitatea implementarii programelor NGAP in fiecare dintre tarile ICAO, cu scopul de a dezvolta strategii al caror rol sa fie acela de a atrage, instrui, educa si retine noua generatie de profesionisti in domeniul aviatiei civile, la nivel global si regional.

Co-gazduit de Municipalitatea Shenzhen din Provincia Guangdong, de Societatea Chineza de Aeronautica si Astronautica, precum si de Universitatea Beihang, Summitul a incercat sa ofere o oportunitate unica pentru schimbul de informatii, discutarea si evidentierea importantei NGAP in implementarea strategiilor de siguranta, securitate, navigatie aeriana, protectia mediului si dezvoltare economica intr-un context global aflat intr-o continua evolutie.

Summitul a avut ca scop reunirea comunitatii din domeniile aviatiei, educatiei si al pietei fortei de munca cu scopul de a genera strategiile si actiunile necesare pentru implicarea, educarea si retinerea urmatoarei generatii de profesionisti in domeniul aviatiei si totodata stabilirea unor parteneriate viabile necesare pentru implementarea acestor strategii.


Summitul s-a adresat oficialilor guvernamentali responsabili pentru domeniul aviatiei, al transportului, al educatiei si al fortei de munca, precum si reprezentantilor industriei aeronautice si ai institutiilor academice si de formare profesionala.


Asociatia Aeronautica Romana

www.aeroas.ro

office@aeroas.ro

Tel: +40 786 195 318