16 septembrie 2022

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

7 beneficii ale instalării unui sistem solar termic rezidențial

V-ați gândit vreodată la o instalație solară pe acoperiș? Fie că încercați să vă reduceți facturile de energie sau urmăriți să aveți o casă ecologică, energia solară termică este o soluție excelentă pentru dumneavoastră!

Tehnologia solară termică folosește energia soarelui, mai degrabă decât combustibilii fosili, pentru a genera energie termică ieftină și ecologică. Această energie este utilizată pentru încălzirea apei calde sanitare.

Sistemele solare termice sunt diferite de sistemele solare fotovoltaice, care generează mai degrabă electricitate decât căldură.

Iată care sunt principalele avantaje ale unui panou solar de apă caldă:

1. Reduceți facturile de energie

Datorită producției gratuite de apă caldă a instalației solare termice, veți plăti anual mult mai puțin pentru apă caldă prin facturile de energie.

 Sistemele solare termice utilizează energia solară pentru a vă încălzi locuința, reducând facturile la utilități cu până la 70%. Lumina soarelui este gratuită, așa că, odată ce ați instalat un panou solar de apă caldă, costurile de încălzire și apă caldă vor fi foarte reduse.

2. Deveniți ecologic

Energia solară termică este o energie naturală, fără niciunul dintre efectele asupra mediului. Instalațiile solare termale generează 100% din necesarul de apă caldă pe timp de vară. Producția de apă caldă depinde de cantitatea de lumină pe care o primește un panou solar de apă caldă.

În timpul verii, acestea ar trebui să furnizeze întreaga cantitate de apă caldă pentru locuința dumneavoastră. În timpul iernii, este mult mai puțin, însă pe parcursul unui an întreg, aproximativ 60% din necesarul de apă caldă va fi asigurat de instalația dvs. solară termică.

3. Reduceți amprenta de carbon

Prin utilizarea energiei solare în locul combustibililor fosili, sistemele solare termice reduc cantitatea de emisii de dioxid de carbon în atmosferă.

Această tehnologie avansată utilizează energie regenerabilă gratuită pentru a funcționa, astfel încât locuința dumneavoastră va fi cauza unei producții mult mai mici de dioxid de carbon. În termeni mai practici, Energy Savings Trust spune că locuințele vor economisi aproximativ 540 kg de dioxid de carbon în fiecare an cu o instalație solară termică.

4. Economisiți bani în plus

În funcție de locul în care locuiți, puteți beneficia de stimulente fiscale guvernamentale.

5. Echipament robust

Deoarece există puține piese în mișcare și foarte puține lucruri care se pot defecta, se estimează că o instalație solară termică cu un panou solar de apă caldă tipic va rezista între 20 și 25 de ani. În plus, acestea necesită foarte puțină întreținere (se recomandă o dată la câțiva ani).

6. Instalare rapidă

Sistemele solare de încălzire a apei cu panouri solare presurizate au, de obicei, un timp de instalare rapid. Acest lucru se datorează faptului că nu sunt multe piese implicate în sistem și, chiar dacă a dvs. este o instalație de modernizare, sistemele solare termice sunt, de obicei, ușor de integrat cu sistemele de apă caldă existente

7. Perioada scurtă de recuperare a investiției

Pe parcursul duratei de viață, instalațiile solare termice economisesc de fapt banii proprietarilor de locuințe pe termen lung. Timpul necesar pentru a recupera costul instalației solare termice va depinde de locația casei dumneavoastră, de aspectul și înclinarea acoperișului, de condițiile meteorologice si nu numai!