11 mai 2022

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Ce sunt parfumurile orientale și cum să alegeți unul

Parfumurile orientale sau arăbești sunt o alegere populară pentru ținutele de seară și pentru lunile de iarnă, datorită aromelor încălzitoare și de lungă durată. Parfumurile orientale pentru bărbați și femei sunt adesea inspirate de primele creații de parfumuri din locuri precum India și Arabia antică.

Nicio colecție de parfumuri nu este completă fără parfumuri arăbești; acestea pot mirosi și se pot simți un pic mai mature decât alte familii de parfumuri, cu o combinație bogată și senzuală de note.

De-a lungul anilor, multe parfumuri arăbești au evoluat în multe forme diferite, cu atât de multe parfumuri și aftershave-uri din care puteți alege. Calde, dulci și chiar puțin picante, parfumurile arăbești sunt o alegere uimitoare pentru după lăsarea întunericului.

Așadar, ținând cont de acest lucru, cum recunoașteți un parfum oriental și cum alegeți unul?

Atât parfumul, cât și aftershave-ul pot avea o aromă oriental. Parfumurile arăbești sunt de obicei puțin mai bogate decât altele, dar pot varia între parfumuri arăbești florale și parfumuri arăbești lemnoase. De obicei, puteți recunoaște acest lucru prin diferitele note pe care le simțiți în parfum sau aftershave.

Parfumurile arabesti sau orientale folosesc de obicei note mai exotice și mai neobișnuite, inclusiv vanilie, scorțișoară, oris, iasomie, orhidee și floare de portocal. Din acest motiv, ele miros adesea frumos de indulgent și luxos.

Diferența dintre cele două este destul de distinctă. Parfumurile florale sunt de obicei mai ușoare, care sunt perfecte dacă doriți un parfum memorabil fără a fi prea puternic sau intens. Pe de altă parte, parfumurile lemnoase pot adăuga un plus de profunzime, cu o bază pământie și caldă.

Aftershave-urile orientale numite și parfumuri arăbești de bărbați sunt echivalentul masculin perfect. Veți găsi mai puține aftershave-uri florale-orientale, în schimb, cu accent pe familia de parfumuri lemnoase pentru un finisaj mai masculin.

Familia orientală, cunoscută și sub numele de „familia chihlimbarului”, este alcătuită din acordul oriental, care poate fi îmbrăcat în diferite fațete:

  • Verde
  • Citrice
  • Floral
  • Gourmand
  • Lemnos
  • Picant
  • Piele

Familia orientală face posibilă crearea de parfumuri arăbești atât pentru femei, cât și pentru bărbați, foarte apreciate, caracterizate de materii prime bogate și dulci.

Cuvântul „chihlimbar” în parfumerie nu provine, așa cum s-ar putea crede, de la piatra de chihlimbar, o rășină fosilizată care nu are absolut niciun miros. Cuvântul „chihlimbar” provine probabil de la modul în care parfumierii foloseau ambragrisul în compozițiile lor. Acest material este de origine animală și provine dintr-o concrețiune patologică a cachalotului. Animalul nu este ucis sau rănit la obținerea ambrei și, prin urmare, este încă autorizat de IFRA – Asociația Internațională a Parfumurilor. Cu toate acestea, această notă senzuală este atât de scumpă, încât în prezent este rar să o găsiți într-o formulă de parfum.

Ambra, cunoscută și sub numele de acord oriental, a fost identificată în Jicky (1889), care a dat mai târziu Shalimar (1921) de la Guerlain, și în Antique Amber de la Coty în 1908. Este, de asemenea, baza acordului de chihlimbar al lui De Laire: Ambre 83.

Familia de parfumuri arăbești sau orientale este compusă dintr-un acord oriental clasic, care este în general compus din boabe de tonka, vanilie, vanilină, cumarină, labdanum și patchouli. În acest parfum se regăsesc și rășini precum benzoin, tămâie sau opopanax. Fațeta de iris îl îmbracă minunat de bine.

sursa foto raed.ro