12 august 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Despre mobilier util: canapeaua extensibila

Fie că ne-am gândit la acest aspect sau nu, canapeaua este una dintre piesele centrale ale unui încăperi. Tocmai pentru că este voluminoasă și acaparează vederea privitorului atunci când intră în cameră, alegerea canapelei trebuie să fie făcută cu mare atenție pentru că, mai apoi, și celelalte obiecte vor trebui să fie alese în concordanță cu aceasta. Deoarece suntem pro lucruri practice și confortabile, recomandarea noastră este să investești inteligent într-o canapea extensibilă și să te documentezi anticipat despre cum ar trebui să fie aceasta. Pentru acest lucru, articolul vine drept ajutor și oferă câteva repere în funcție de care să îți ghidezi alegerea canapelei extensibile perfecte.

De ce este important să alegi cea mai bună canapea extensibilă? O canapea extensibilă este mai mult decat o simplă canapea. Canapeaua extensibilă trebuie să îndeplinească funcțiile unei canapele obișnuite și, în plus, trebuie să dispună și de atribuțiile unui pat. Date fiind aceste atribute, gândindu-ne la utilitatea acestui obiect de mobilier și la faptul că ne vom petrece destul de mult timp stând pe canapea, trebuie să acordăm mai multă importanță următoarelor aspecte: confort, dimensiuni, material și design. Și nu uita că este de preferat să amenajezi cu stil livingul tău!

Pentru criteriul dimensiunii trebuie avute în vedere atât dimensiunea camerei, cât și dimensiunile canapelei extensibile. În ceea ce privește prima coordonată, înainte să te gândești la dimensiunile canapelei, trebuie să măsori locul în care va fi amplasată aceasta pentru a avea o perspectivă asupra spațiului disponibil. Trebuie să alegi o canapea extensibilă care nu va avea dimensiuni mai mari față de locul unde va fi amplasată și care îți va permite să ai și suficient spațiu de a te mișca în cameră. Cât despre dimensiunile canapelei extensibile, trebuie să te orientezi în funcție de nevoile tale: numărul de locuri de dormit, dimensiunile la care ajunge după extensie, precum și cât de des, aproximativ, o vei utiliza pentru dormit.  

Pentru a-ți asigura confortul, materialele utilizate la fabricarea și construcția șezutului sunt foarte importante și vor influența și longevitatea canapelei extensibile. În funcție de sistemul de construcție, materialele utilizate la fabricarea șezutului se împart în: sistem de arcurisistem cu perne și șezut din bureți și sistem cu perne și șezut din spumă memory foam.

Poți alege o canapea extensibilă cu arcuri datorită raportului bun calitate-preț, însă ți le recomandăm și pe cele cu perne și șezut din burete. Pentru maximum de confort, alege o canapea extensibilă cu șezut din spumă memory foam.

Am menționat mai devreme criteriul estetic. Ei bine, preferințele personale sunt importante, însă trebuie să ții cont și de alegerea materialului care va determina ușurința curățării canapelei extensibile, rezistența la utilizarea în timp, dar și cât de comod este materialul în contact cu pielea. Dintre cele mai frecvente materiale alese, bumbacul și inul sunt plăcute la atingere, însă sunt dificil de curățat, pe când materialele sintetice sunt simplu de curățat, iar o canapea extensibilă din acril sau microfibre are un preț mai mic. Dacă îți dorești un aspect luxos pentru viitoarea canapea extensibilă, ei bine, pielea naturală este o opțiune elegantă care rezistă bine în timp, însă pregătește-te să investești destul de mult. Mai mult, în timpul sezonului cald, materialul din piele al canapelei nu va fi tocmai confortabil în contact cu pielea.

Oricare ar fi preferințele sau dorințele tale, atunci când alegi o canapea extensibilă trebuie să îți cântărești cu atenție decizia pentru a cumpăra în final un produs atât calitativ, cât și avantajos ca preț. Totuși, orice variantă ai alege, cu siguranță vei soluționa problema spațiului cu ajutorul acestui obiect cu dublă funcție: de canapea și de pat!