13 martie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

79 de cazuri Coronavirus. Cu ce sunt tratate persoanele care au Coronavirus

Un articol original, publicat pe 27.02.2020 mentioneaza metodele de tratament.

Il puteti descarca de aici:

Analysis of therapeutic targets for SARS-CoV-2 and discovery of potential drugs by computational methods

NU VA TRATATI DUPA URECHE! IN CAZUL IN CARE AVETI SIMPTOME SUNATI DIRECT LA 112!

Paracetamol

În farmacii se găsește și sub numele Parasinus sau Paracetamol Zentiva, dar și altele.

Algocalmin

Substanța activă este metamizolul, care se mai regăsește și în Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algozone, Alindor, Algoremin, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin și Centralgin, potrivit unei liste de pe site-ul Medlife. Se găsește tot produs de la Zentiva.

Nurofen

Este produs de către compania britanică Reckitt Benckiser. Substanța sa activă este ibuprofenul. Aceasta a fost pus pe piață în 1969 ibuprofen, însă nu era disponibil decât pe bază de prescripție medicală. Abia în anul 1983 Ibuprofenul a fost lansat ca medicament fără prescripție medicală sub denumirea de Nurofen. Acesta este cel mai folosit analgezic în Europa și Australia, potrivit companiei care îl produce.

Diclofenac

Este un anti-inflamator, folosit în tratarea durerilor și care se găsește și sub numele Voltaren, Cataflam, dar și sub alte branduri. A fost patentat în anul 1965 de către compania elvețiană Ciba-Geigy, care după o serie de fuziuni există astăzi sub numele de Novartis. Acum se găsește ca medicament generic.

Tamiflu

Este un medicament antigripal vândut în întreaga lume de către gigantul elvețian Roche și dezvoltat de către compania americană Gilead Sciences, una dintre societățile care caută în acest moment un vaccin împotriva coronavirusului. Numele său științific este Oseltamivir.

Kaletra

Este marca sub care se vinde o substanță numită Lopinavir/ritonavir. Aceasta este produsă de către compania americană AbbVie, desprinsă în anul 2013 din grupul Abbot Laboratories.

Darunavir Cobicistat

Este un medicament care conține două substanțe active și este folosit tot în tratamentul anti-HIV. Acesta se găsește pe piață sub numele Prezcobix. Este produs de către compania belgiană Janssen Pharmaceutica, care la rândul său este deținută de gigantul american Johnson & Johnson.