6 aprilie 2021

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Un fotoliu, o piesă de mobilier care dă personalitate oricărei camere

Cel mai potrivit loc în care să te tolănești cu o carte, obiectul de decor care atrage toate privirile într-un living sau care înveselește un colț anost de cameră, un fotoliu este o piesă de mobilier extrem de versatilă, care poate îndeplini multe funcții diferite în casă.

Cumpărarea unui fotoliu este, de asemenea, o oportunitate de a fi puțin egoist. Spre deosebire de cumpărarea unei canapele, în care accentul este pus pe asigurarea confortului pentru cât mai multă lume, alegerea unui fotoliu vă permite să vă puneți propiile preferințe mai presus de orice. În plus, dacă vă doriți să experimentați decorațiuni interioare, să vă jucați cu culori, forme sau modele, un fotoliu este cel mai indicat pentru a începe.

Așezarea unui fotoliu într-o cameră este o alternativă la pictarea unui perete sau a unor lucrări de artă suspendate și poate fi folosită pentru a adăuga personalitate unui spațiu, spun experții. Avantajul unui singur fotoliu este capacitatea sa de a fi amplasat oriunde – ar putea fi un colț de lectură confortabil în dormitor, un loc liniștit de unde să priviți pe fereastra living-ului sau o piesă de decor care să fure privirile invitaților.

Personalizarea este, de asemenea, esențială. Multe modele de fotolii au înălțimi ale spatelui variabile, adâncimi ale scaunelor și umpluturi ale pernelor pentru a permite un confort personalizat.

Tendințele din Europa indică faptul că estetica relaxată din ultimele sezoane face loc unui stil mai elegant și mai adult. Multe fotolii la modă în acest an au o siluetă plină, voluptoasă, tapițată cu țesături bogate și luxoase în culori neutre, bleumarin și roz deschis. Designerii îmbrățișează catifeaua și alte materiale de lux și finisează în nuanțe bogate pentru a crea modele confortabile, supradimensionate, care vor avea un impact real într-o cameră.

Evident, nu e obligatoriu să-ți cumperi un fotoliu la modă, construit după ultimle tendințe. Până la urmă, fotoliile au niște forme destul de clasice și atemporale, iar confortul și preferințele personale primeazză înainte de orice.

Un fotoliu este o investiție, deci este important să alegeți un design care să fie cât mai atemporal, iar calitatea să fie una ridicată, pentru o folosință de durată.

Lemnul este cel mai comun cadru, dar calitatea variază foarte mult. Ramele din oțel sunt mai rezistente și pot rezista la o utilizare riguroasă.

Întrebați vânzătorii despre materialele utilizate în construcția fotoliului. Sunt țesăturile testate pentru durabilitate? Materialele de calitate vor dura mai mult, sunt mai ușor de întreținut și nu se vor întinde și nici nu se vor lăsa în timp.