14 ianuarie 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Tratamente de albire dentară la Cluj

În prezent, albirea dentară este una dintre cele mai solicitate proceduri stomatologice de estetică dentară deoarece un zâmbet luminos și strălucitor fiind considerat un mare atu.

Albirea dentară este un proces de curățare dentară care se realizează prin utilizarea unui gel profesional, a cărui substanță activă (peroxidul de oxigen) pătrunde în smalț și albește dentina. Această modalitate de curățare dentară este necesară atunci când metode precum periajul obișnuit, cel profesional sau detartrajul nu mai sunt suficiente.


Principalele cauze ale îngălbenirii danturii sunt fumatul, cafeaua, ceaiul, băuturi colorate sau unele medicamente precum tetracilina, doxiciclina și antihistaminicele.


Deși există miti conform căruia tratamentul de albire dentară este periculos pentru sensibilitatea și smalțul dinților este puternic desființat datorită aparturii și tehnologiei performante de la clinica stomatologică Dentocalm din Cluj-Napoca, de pe Calea Turzii numărul 7, etajul 3.

Albirea dentară nu îți afectează smalțul dintelui și dentina. Într-adevăr, se poate constata o sensibilizare (la rece sau la cald) a dinților imediat după intervenție deoarece procesul de albire deshidratează smalțul, dar acesta se va rehidrata în aproximativ 2 săptămâni.

Acest tratament profesional stomatologic nu este recomandat tuturor persoanelor, rezultatele variind de la un pacient la altul. Medicul stomatolog va stabili dacă este recomandat un astfel de proces sau nu.

Echipa Dentocalm sugerează ca pacienții să opteze pentru o albire dentară profesională, executată de un medic stomatolog instruit, în defavoare produselor dentare care pot fi utilizate la domiciliu  (pastă de dinți cu efect de albire, benzi pentru albire, etc.), care reprezintă un mare risc, existând posibilitatea să îți faci mai mult rău, cu consecințe ireversibile.

Albirea dentară efectuată la cabinetul dentar specializat are ca avantaje principale riscuri inexistente sau minime, rezultate de durată (2-3 ani) și de o caliate superioară față de cele obținute la domiciliu, iar timpul de efectuare a unei albiri este între 15-90 de minute.

Tratamentul de albire în cabinetul stomatologic se desfăşoară astfel: medicul izolează gingiile pentru a le proteja – cu gel sau baraj de cauciuc şi aplică gelul cu peroxid pe suprafaţa externă a dinţilor. Apoi se proiectează o lumină specială – leduri sau laser – pe suprafeţele dentare, timp de 30 – 60 minute.

Pentru ca pacienții să-ți mențină culoarea danturii după albirea dentară, este necesar ca aceștia să evite pe cât posibil alimentele și băuturile colorate și fumatul, să respecte o igienă orală corectă, iar consultațiile periodice la stomatolog nu sunt nici ele de neglijat.