5 ianuarie 2018

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Sfaturi utile pentru calatoriile lungi cu motocicleta!

Daca ai visat din totdeauna la o aventura plina de adrenalina si nu iti faci griji de pericolele iminente care te-ar putea pandi la tot pasul, mersul cu vehicule pe doua roti este exact “impulsul” de care ai nevoie.  In zilele noastre, condusul unei motociclete a devenit extrem de atractiv pentru sutele de tineri aventurosi, hotarati sa lase la o parte inhibitiile si sa porneasca in adevarata “calatorie” a vietii lor.  Insa foarte putini sunt pregatiti sa intervina in situatii de maxima urgenta. Un ghid complet de interventii rapide, cuprins intr-un manual de service motociclete este intotdeauna un instrument nelipsit din arsenalul unui motociclist si poate fi un ajutor de nadejde in special pentru “riderii” incepatori.

Inainte de a porni la drum, in afara de asigurarea echipamentului de protectie adecvat si a conducerii preventive, pasionatii de motoare trebuie sa stie ca mersul in siguranta pe soselele patriei depinde substantial si de modul in care ne pregatim motocicleta pentru drum.

Asadar, iata cei 5 pasi care ar trebui urmati pentru a avea partea numai de calatorii linistite:

Verifica cu atentie trusa de scule

Dupa ce te-ai asigurat ca ai luat cu tine intreg echipamentul care te poate salva din situatiile periculoase, urmareste cu atentie componentele care se regasesc in trusa de scule. Tehnicienii moto ne atrag atentia ca aceasta ar trebui sa contina macar cheile care sa ajute la demontatul rotilor, bujiile, carenele si busonul de ulei. In plus, daca doresti sa iti iei “inima in dinti” si sa cutreieri tara in lung si-n lat, nu uita de o solutie de uns lantul. Cu siguranta vei avea nevoie de ea in situatia in care iti propui sa parcurgi o distanta mai mare de 500 de km. In trusa, ai grija sa incluzi spray-ul, uleiul de transmisie, o pensula si un scottolier. In lipsa unui cric, ungerea lantului sau demontarea rotilor se pot realiza creand un fel de stander improvizat dintr-un tarus, un bat de trekking sau din coada unui toporas. Pentru a realiza aceste mici interventii, citeste cu atentie continutul unui manual de service motociclete. Se poate oricand descarca de pe un site precum repair-manuals.eu!

[Citeste articolul complet]