13 decembrie 2022

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Sfaturi pentru selectarea periuței de dinți potrivite pentru copilul dumneavoastră

Ați petrecut mult timp cercetând opțiunile de periuțe de dinți atunci când ați selectat una pentru dumneavoastră? Probabil că așa este; la urma urmei, periuța de dinți este instrumentul de bază pentru o bună igienă orală. Cu toate acestea, s-ar putea să nu vă dați seama că alegerea periuței de dinți potrivite pentru copilul dumneavoastră este la fel de importantă.

Atunci când alegeți o periuță de dinți pentru copilul dumneavoastră, fie că alegeți o periuță manuală sau o periuță electrică pentru copii de la Emag, trebuie să vă asigurați că alegeți una care nu este prea mare și care se potrivește confortabil în mâna lor. Dacă unghiul sau dimensiunea se simte incomod, copilul va fi mult mai puțin probabil să o folosească pentru a-și curăța complet dinții și gingiile.

Deși copiii nu trebuie să aibă o periuță electrică pentru copii de dimensiuni mici, este important să luați în considerare dacă un mâner pentru adulți este mai bun. Dacă nu sunteți sigur, puteți cere recomandarea dentistului dumneavoastră.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că copilul știe cum să folosească o periuță de dinți în mod corespunzător. Acesta este un alt aspect cu care vă poate ajuta dentistul dumneavoastră.

Evitați periuțele care sunt prea ferme

Un alt aspect important de luat în considerare este cât de fermi sunt perii periuței de dinți. Perii mai duri pot fi excelenți pentru a vă curăța grătarul sau pentru a elimina petele de apă dură de pe pereții dușului; nu este cazul pentru dinții dumneavoastră. Perii fermi și medii pot provoca daune serioase gingiilor dvs.

Perii extra-moi și moi sunt suficient de rigizi pentru a elimina petele de suprafață, particulele de alimente și placa bacteriană de pe dinți. De asemenea, o periuță electrică pentru copii cu peri mai moi oferă o flexibilitate mult mai mare pentru părțile mai greu accesibile ale gurii.

Luați în considerare caracteristicile suplimentare

De asemenea, ar trebui să luați în considerare dacă periuța de dinți are și alte caracteristici care pot ajuta la îndepărtarea plăcii și a particulelor dentare de pe dinți. Acestea pot include o periuță electrică pentru copii pentru a ajuta la îndepărtarea alimentelor blocate între dinți. Uitați-vă la diferitele opțiuni și caracteristici pentru a găsi o periuță de dinți care să se potrivească nevoilor copilului dumneavoastră.

Programați o curățare cu medicul dentist al copilului dvs.

Dacă nu sunteți sigur dacă copilul dvs. se spală corect sau dacă periuța de dinți este potrivită pentru nevoile sale, este o idee bună să programați o curățare cu medicul dentist al copilului dvs. Dentistul lor poate evalua gura copilului dvs. și poate determina dacă este nevoie de rezolvarea unor probleme. De asemenea, dentistul lor vă poate spune când să le înlocuiți periuța de dinți și orice alte probleme care pot fi prezente.

Probleme care pot apărea dacă copilul dumneavoastră folosește periuța de dinți greșită

S-ar putea să credeți că toate periuțele de dinți sunt create la fel. Din păcate, nu este așa. Dacă nu găsiți o periuță de dinți care se potrivește bine în gura copilului dvs. sau care este incomodă pentru el să o țină în mână, este posibil ca acesta să nu o folosească în mod corespunzător. Acest lucru poate duce la apariția cariilor dentare și a altor probleme.

Din acest motiv, trebuie să analizați cu atenție periuța de dinți pe care o folosesc și dacă aceasta funcționează pentru ei. Fiind informat și știind ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți o periuță de dinți, vă va ajuta să o luați pe cea potrivită. Țineți cont de acest lucru pentru a proteja sănătatea orală a copilului dumneavoastră.