10 ianuarie 2022

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Rețeta Aperol Spritz și câteva fapte interesante despre celebra băutură italiană

Nu doar vara ne plac băuturile răcoritoare! Un astfel de lichid gustos și fructat, ușor dulce și super popular în ultima vreme este Aperol Spritz. O băutură care are gust de Italia și care ne poartă mental sub soarele câmpurilor aurii din Toscana sau de pe malul Mării Mediterane.

Ți-ar plăcea să încerci să faci singur un astfel de elixir de vară chiar si acum? Ești în căutarea unei rețete pentru un Aperol Spritz? Asta este tot ce trebuie să știi și cum să-l prepari!

O băutură italiană cu o istorie lungă

Celebrul Aperol Spritz își are rădăcinile în provincia Padova. Din anul 1919 începem să consumăm băutura ușor alcoolică înainte de cină. Cocktailul în cauză se distinge printr-un gust dulce-acru, o aromă fructată și un conținut scăzut de alcool (11% ABV). Cu toate acestea, abia în al doilea deceniu al secolului al XX-lea aperitivul italian a câștigat o popularitate puternică pe tot globul. O parte din justificare este probabil interesul din ce în ce mai mare al americanilor pentru băuturile cu conținut scăzut de alcool. Oricum, acum, acest aperitiv este alegerea emblematică în restaurante și cocktail-baruri, mai ales în zilele însorite.

Este dificil să prepari singur cocktail-ul italian?

Deloc! Într-adevăr, prepararea sa necesită doar trei ingrediente principale și nicio tehnică specifică (nu este nevoie să se agite sau să se amestece etc.). Prin urmare, se poate face cu ușurință băutura italiană Aperol Spritz în confortul casei sale.

Aperol spritz: ingrediente principale

După cum am menționat deja mai sus, pentru a pregăti acest delicios cocktail italian, ai nevoie de trei ingrediente de bază. Iată lista cu elementele esențiale.

1. Lichior de Aperol

Este un aperitiv dulce-amar a cărui aromă este un amestec de portocală, gențiană și vanilie. Lichiorul italian se distinge printr-o culoare roșu-portocalie. Este destul de rece și ușor.

2. Prosecco – vin spumant de origine italiană

A doua componentă secretă a celebrei băuturi este prosecco. Un vin spumant de origine italiană, care este într-adevăr prea popular în lumea cocktailurilor, care joacă un rol principal în majoritatea acestora.

3. Apă minerală

Și ultimul, dar nu cel mai mic element – apa minerală. Aceasta este folosită pentru a înmuia gustul puternic al vinului. În acest punct, poți opta pentru orice tip de apă minerală.

Se servește cu: cuburi de gheață și felii de portocală (după dorință).

Cum se face un Aperol Spritz

Din fericire, pentru a putea prepara acest fantastic aperitiv, nu este nevoie de know-how sau echipament specific. Nici măcar nu ai nevoie de un shaker de cocktail sau de orice alt tip de echipament pentru barman. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele esențiale.

  • Rețeta tradițională de Aperol Spritz

Ingrediente:

  • 80 ml de Prosecco
  • 60 ml de Aperol
  • pahar cu apă minerală
  • cuburi de gheață și felie de portocală (opțional)

Preparare: Dacă utilizezi cuburi de gheață, începe prin a umple un pahar cu câteva cuburi de gheață. Apoi, toarnă Prosecco, Aperol și apă minerală consecutiv. Servește cu o felie de portocală.