Ne dorim sa exploatam din plin taramurile de basm de pe teritoriul tarii noastre, dar, in acelasi timp, sa mergem si in siguranta pe un traseu plin de facilitati turistice!
Recent, in mediul online din Romania a fost lansat un ghid complet moto, care prezinta, cu lux de amanunte, intreaga retea de drumuri publice si off road, principalele obiective turistice de vazut cu motocicleta, dar si cateva detalii legate de oportunitatile de cazare.
Per total, mai mult de 3000 de km de drumuri publice sau off road sunt prezentate de-a lungul celor 13 capitole integrate in acest ghid. Traseul propus de catre ghidul de specialitate reprezinta apanajul atat al motociclistilor, care si al celor care opteaza pentru mersul pe bicicleta sau cu masini de teren. Specialistii Carpathian 2 Wheels Guide ne avertizeaza, insa, asupra unui singur aspect: sa nu ne fie frica sa iesim, un pic, din tiparele drumurilor asfaltate si sa ne bucuram de splendoarea traseelor off road!
Din dorinta de a promova, cat mai mult, arealul rural din Romania, ghidul prezinta cateva dintre cele mai ospitaliere pensiuni si camping-uri, unde putem petrece o noapte de neuitat in mijlocul naturii.
De remarcat este si faptul ca expertii moto care au contribuit la intocmirea ghidului pentru motociclistii mai putin familiarizati cu destinatiile rurale recomanda evitarea zonelor cu rezervatii naturale sau a arealelor protejate prin lege!
Ghidul urmareste sa transforme Romania intr-o destinatie populara in randul calatoriilor pe doua roti din Europa, in special cu motocicleta, si nu numai. Dintre obiectivele prezentate, nu ar trebui excluse:
- Cazanele Dunarii
- Orasul Tg Jiu, cu operele lui Brancus
- Orasul Sibiu
- Cetatea Rasnov
- Platoul Padis
- Tara Motilor
- Satele din Muntii Poiana Ruscai, Bucovina si zona de munte a Banatului
Pregatirea pentru drum: cand ne este util un nou ambielaj?
Trecand de partea frumoasa a lucrurilor, expertii moto ne atrag atentia asupra atentiei pe care suntem obligati sa o acordam pregatirilor preliminare si reviziei motocicletei pe care suntem datori sa o efectuam la o perioada regulata de timp. In acest sens, sistemul de ambielaj face parte dintr-o categorie selecta de componente moto supuse unui risc destul de scazut de a suferi de pe urma unui eveniment rutier nefericit.
Cu toate acestea, atunci cand intervine un proces avansat de uzura, inlocuirea intregului kit de ambielaj nu mai poate fi amanata. Pentru inlocuirea rapida, se poate apela la componentele moto si la kiturile de ambielaj furnizate de catre Uniform SRL – unimotors.ro, magazin online specializat in distributia de piese de motocicleta compatibile cu cele ale principalilor producatori de motociclete recunoscuti international!
Pentru cei mai putin familiarizati dintre conducatorii unei motociclete, se cuvine sa facem precizarea ca ambielajul este alcatuit din ansamblul bielelor unui motor, impreuna cu arboele cotit integrat ca parte componenta.
O verificarea de rutina sumara, implica, in principal, analizarea a 4 indicii care pot semnaliza aparitia unei eventuale defectiuni, si anume:
- bataia axiala a volantelor ( adica a discurilor ambielajului);
- bataia radiara a volantelor;
- jocul lateral al bielei ( masurat la capatul cu boltul pistonului);
- jocul culisant al bielei pe boltul din ambielaj.
Pentru a face diferenta dintre un ambielaj uzat si unui stricat, toate aceste masuratori trebuie sa se incadreze in parametrii impusi de catre constructor in cartea tehnica a motocicletei.
Uniform SRL
Splaiul Independentei, Nr. 14A, Rm. Valcea, Valcea.
Contact:office@unimotors.ro
Tel:0752035535
Fax:0250730146
https://www.unimotors.ro/Ambielaje_c_1075_1094_1131.html
Surse foto: motorcycle-central.com, avcj.com
More Stories
Siguranța pe motocicletă în timpul călătoriilor obișnuite
Alegerea perfecta a pieselor de scuter originale pentru motor
Protectiile de corp MTB: securitate si performanta pe traseele de motociclism montan