2 iulie 2019

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Cum sa alegi o pereche de papuci copii potriviti pentru vara

Înainte ca copii să poată să meargă, ei nu au nevoie de încălțăminte. De fapt, dacă îi încalți de la o vârstă prea fragedă, poate chiar să le împiedice mobilitatea. Sosetele, papucii si pantofii pentru copii mici sunt utili pentru a le ține de cald atunci când este necesar, dar umblatul în picioarele goale este cel mai recomandat. Cu toate acestea, odată ce copilul face primii pași, este timpul pentru încălțăminte reală.

Încălțămintea protejează picioarele copiilor în aer liber și oriunde altundeva ar putea fi periculos, cum ar fi o suprafață cu așchii. În interior, este încă o idee bună să îi lăsăm să meargă în picioarele goale sau în șosete. Afară, la joacă, însă, ar putea fi mai potrivită o pereche de papuci copii.

Ce să cauți atunci când cumperi

Alege Velcro. Închizătorile din velcro fac mai ușoară încălțarea și descălțarea încălțămintei și nu va trebui să îți faci griji cu privire la dezlegarea șireturilor pe toată durata zilei. Un copil va putea să își dea seama cum să-și scoată încălțămintea atunci când nu mai are chef de ea, la fel ca pe papuci copii. Dacă alegi încălțăminte cu șireturi, asigură-te că ele sunt suficient de lungi pentru a le putea lega cu nod dublu, astfel încât să nu se poată desface.

Caută un material respirabil și ușor. Pielea moale sau pânză sunt cele mai bune. Evită pielea rigidă, care poate împiedica dezvoltarea piciorului, și sinteticele, care nu lasă pielea să respire.

Îndoaie tălpile. Ele trebuie să fie flexibile și să aibă aderență, nu trebuie să fie netede și rigide. O talpă din cauciuc necompactă cu crestături va oferi o bună tracțiune.

Verifică potrivirea. Este important ca un copil să încerce încălțămintea. Când stă, ar trebui să existe suficient spațiu pentru a încăpea un deget mic între călcâiul său și spatele pantofului și un deget mare între capătul celui mai lung deget al său și partea din față a pantofului. Pantoful ar trebui să ofere loc suficient pentru mișcarea piciorului, fără a fi însă prea mare. Deoarece picioarele mici cresc repede, este o idee bună să verifici în fiecare lună dimensiunea, pentru a te asigura că încălțămintea încă se potrivește.

Cumpără mai târziu în cursul zilei. Picioarele copiilor se umflă și sunt adesea mai mari la sfârșitul zilei. Pantofii achiziționați dimineața s-ar putea simți prea strânși seara.

Idei de papuci copii

Când sunt la joacă, copii nu au neapărată nevoie de pantofi sau adidași, ci se pot juca și într-o pereche de papuci copii.

Din fericire, piața de papuci copii s-a dezvoltat enorm în ultimii ani și poți alege dintre sute de modele interesante, pe care copilul tău le va îndrăgi mult.

De exemplu, există papuci copii Crocs cu diferite modele, de la Minnie Mouse, la păpuși, de la celebrele desene animate Cars la papuci copii cu imprimeu Minions.