4 februarie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Ce tip de aragaz ti se potriveste acasa si cum sa il alegi

Spre deosebire de alte „surate” din bucătărie, electrocasnicele, aragazurile nu beneficiază atât de mult de avansul tehnologic. Să fim sinceri, oricât de performant e un aragaz, frigiderele și mașinile de spălat i-au luat-o de mult înainte.

În acest caz, ce putem face? Dacă ne dorim un aragaz care să fie de calitate, dar, în același timp, să ni se încadreze și în buget, ce avem de făcut? Cum să îți cumperi un aragaz deloc costisitor, dar să fie, totodată, cea mai bună opțiune posibilă pentru tine?

Aragazuri – online este simplu sa comanzi

În primul rând, trebuie să-ți reevaluezi bugetul. Adaugă un plus-minus de 100-200 de lei, iar apoi concentrează-te doar pe acel interval de preț, evitând astfel să cheltuiești mult în afara bugetului. Majoritatea site-urilor de profil au opțiunea de afișare a rezultatelor la căutarea de produse în marja de preț prestabilită de tine, deci ar trebui să fie o misiune ușoară.

Ulterior, trebuie să stabilești clar care sunt necesitățile tale în privința noului aragaz. Poți face asta foarte simplu, ținând cont de câțiva factori: câte persoane va trebui să deservească acel aragaz, cât de des se va găti în casa ta și, nu în ultimul rând, de ce spațiu dispui în bucătărie.

Dimensiunile variază destul de mult de la un model la altul la aragazuri. Un aragaz de dimensiuni mari are și o capacitate mai mare: mai multe arzătoare, un cuptor cu un volum mai mare etc.

Evident, nu trebuie neglijat nici design-ul. Aragazul trebuie să se integreze perfect în bucătărie, așadar nu putem neglija acest aspect. Există modele de aragaz cu capac de sticlă sau metalic, cu butoane stilizate, cu panou de control amplasat în partea superioară, aspect cromat în totalitate, aspect retro, modele colorate în diverse nuanțe, de la albul clasic la excentricul roșu aprins. Tot în limita bugetului stabilit de la început, vei găsi cu siguranță unul pe gustul tău.

Materialele aragazului ieftin sunt și ele importante. Aragazurile clasice de inox sunt printre cele mai ieftine, dar se murdăresc foarte ușor și se curăță mai greu. Dacă prețul e criteriul cel mai important, poți opta pentru un astfel de model. Cel mai bun material de construcție pentru interiorul cuptorului și al plitei aragazului ieftin este emailul. Acesta se curăță foarte ușor și are o rezistență mai mare în timp.

emag

Aragaz Zanussi

Pentru grilajul care acoperă plita de gătit, fonta sau fierul sunt la fel de rezistente în timp, dar cel de-al doilea se curăță mai ușor.

În fine, trebuie să mai decizi ce tip de aragaz îți dorești: clasicul aparat pe gaz, unul electric sau unul mixt? Sau poate ceva incorporabil?

Aragazul pe gaz are avantajul că prețul gazului este mai ieftin decât al curentului electric, deci costul de utilizare este mai mic. Dezavantajul este că distribuie inegal căldura, iar cuptoarele aragazurilor cu gaz nu sunt dotate cu ventilatoare, spre deosebire de cele electrice. Cea mai bună opțiune ar fi un aragaz cu plita pe gaz, dar cu cuptor electric, adică o variantă mixtă.

Tu ce tip de aragaz preferi?