31 mai 2021

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Care sunt cauzele pentru care bateria moto nu mai functioneaza

Functia de baza a unui acumulator moto este aceea de a stoca energia electrica. Intr-un acumulator se regasesc celule galvanice legate in serie, care contin la randul lor placi din plumb cu rol de catod, respectiv de anod. Pozitionate alternativ, acestea sunt imersate intr-o solutie compusa din acid sulfuric si apa.

Apa are un rol de puternic conductor, fapt care conduce la crearea unei tensiuni electrice. La momentul cuplarii unui consummator, energia parcurge un circuit intre cei doi poli, cel pozitiv si cel negativ.

Un alternator are rolul de a proteja energia stocata de baterie, prevenind descarcarea acesteia. Alternatorul reincarca rezervele bateriei in mers, astfel ca echilibrul chimic intre diferitele placi de plumb este restabilit. Acest echilibru se restabileste si in cazul in care bacteria este reincarcata cu ajutorul unui redresor.

Cauzele descarcarii acumulatorului de motocicleta

Descarcarea unui acumulator moto nu este un fenomen neobisnuit, desi aparent poate crea motive de ingrijorare pentru unii rideri.

Un prim factor care poate contribui la descarcarea bateriei este legat de durata de utilizare. Concret, durata de viata normal acceptata in cazul functionarii bateriei este de 4-5 ani. Din acest moment, bateria este considerata deja imbatranita iar performantele in ceea ce priveste functionarea sa, se reduc simtitor.

Un alt factor care contribuie la descarcarea acumulatorului, poate fi reprezentat de modalitatea de constructie a produsului. De aceea, se poate spune ca doi acumulatori nu sunt identici unul cu altul. Asa ca nu putem stabili cu exactitate durata de viata a unei baterii. Atunci cand vrei sa achizitionezi un acumulator moto nou, trebuie sa tii cont de mediu, temperaturi, secventa pornirilor la care este supusa bateria.

OFERTE acumulator moto Unimotors dealer autorizat piese moto scuter si ATV

Daca acumulatorul este mai vechi de 4 ani, iarna este de exemplu un prilej pentru a vedea data trebuie sau nu inlocuit.

Un acumulator moto se poate strica, de asemenea, si din cauza expunerii unui grad ridicat de umiditate si uzurii continue. Aceasta presupune producerea unui scurt-circuit la nivelul segmentului electric, suplimentar.

Consumatorii unei baterii moto, fac dificila de diagnosticat problema descarcarii frecvente a bateriei moto, de aceea este bine poate sa repornesti frecvent masina astfel incat sa se realizeze revitalizarea propriei baterii!