29 mai 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

Ce tip de aragaz sa alegi

Vrei să îți achiziționezi un nou aragaz, dar nu știi ce model să alegi? Încă nu te-ai decis dacă vrei aragaz pe gaz sau electric? În  acest articol îți vom prezenta mai multe tipuri de aragaze, dar și care sunt specificațiile pe care să le iei în considerare când alegi un astfel de produs.

Specificații importante

1.    Dimensiunea

Noi credem că aceasta este cel mai important aspect atunci când cumperi un aragaz. Nu ți-ai dori să dai 2000 de lei pe un aparat casnic care nu încape în bucătăria ta, nu? Asigură-te că ai suficient spațiu și citește cu atenție specificațiile unui aragaz înainte de a îl cumpăra.

De asemenea, este important să te asiguri că ai cum să îl aduci până în bucătărie. Există uși cu cadrul îngust, prin care s-ar putea să nu încapă.

2.    Pe gaz, electric sau mixt?

Acesta este un alt aspect important. Majoritatea persoanelor care au avut aragaz pe gaz aleg tot un model de acest tip pentru că este mai complex să le schimbi. Dacă vrei să treci de la un aparat pe gaz la unul electric, este important să știi că ai nevoie de instalație electrică specială pentru aragaz, pentru că are un consum mai mare decât alt aparat din bucătărie.

Dar care este mai bun? Aragazul pe gaz, cel electric sau cel mixt?

aragaz emag
Aragaz eMAG

Aici totul depinde de tine. Fiecare model vine cu avantaje și dezavantaje. Din păcate, aragazul pe gaz este cel mai periculos. Scurgerile de gaze și chiar incendiile sunt câteva dintre problemele pe care le poate cauza. În ceea ce privește aragazul electric, acesta este mai scump și are nevoie de instalație specială.

Partea bună este că poți opta pentru varianta mixtă. Astfel, poți alege un aragaz cu plita pe gaz și cu un cuptor electric. Așa reduci riscul de scurgeri de gaze și economisești pentru că folosești mai rar cuptorul decât plita.

3.    Incorporabil sau nu?

În ultima perioadă, tot mai mulți producători scot pe piață diverse modele de aragaze incorporabile. Sunt ele mai bune decât modelele clasice?

În primul rând, arată mult mai bine. Fiind incorporabile sunt potrivite cu design-ul întregii bucătării și nu ocupă atât de mult spațiu. În al doilea rând, pot fi puse și mai sus, nu direct pe podea. Astfel, vei putea să scoți mult mai ușor mâncarea din cuptor. Plita și cuptorul nu trebuie să fie în același loc. Tu ești cel care decide.

În ceea ce privește modele clasice, acestea sunt mult mai ușor de mutat. Poți să reorganizezi bucătăria sau să te muți cu tot cu aragaz. Dacă reorganizezi bucătăria trebuie să fii atent să fie aproape de sursa de gaz.

4.    Funcții extra, dar importante

Înainte de a decide ce aragaz vei alege, uită-te și la funcțiile extra. Deși sunt denumite așa, multe dintre ele sunt foarte importante și îți fac viața mai ușoară. De exemplu un aragaz cu timer. În loc să te uiți la ceas și să pui alarmă pe telefon, mai bine utilizezi un aragaz cu timer care se va opri automat atunci când îl setezi tu.

Cei care au copii mici ar trebui să caute un model care are protecție pentru copii. Pentru a evita orice incident, este bine să vă asigurați că există această opțiune.

Anumite modele vin și cu curățare automată. Acesta este o funcție care vă va ușura viața, dar nu este chiar necesară.

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un aragaz. Trebuie să fii atent la specificații și să ai un buget stabilit. De asemenea, te încurajăm să citești câteva review-uri înainte de a cumpăra orice aparat.  Dintre tipurile prezentare (pe gaz, electric și mixt) tu ce aragaz ai alege?