25 februarie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

De ce ai nevoie de un scarificator pentru o peluză sănătoasă

Dacă grădina și peluza sunt adevărata mândrie și bucurie a casei tale, atunci vei înțelege de ce este supărător să nu poți obține acel aspect verde și sănătos pentru gazonul tău. Indiferent de câte ori fertilizezi, cosești și uzi gazonul, pur și simplu nu are aspectul proaspăt dorit. Păi, am putea avea răspunsul pentru tine: ai nevoie de un scarificator!

Un scarificator îi va oferi peluzei tale aerul proaspăt de care are nevoie. Cu un scarificator îți vei îngriji gazonul, îndepărtând mușchiul și buruienile și menținându-l sănătos. Scarificarea creează spațiu pentru tulpini proaspete și puternice, oferind ierbii libertatea de care are nevoie pentru a crește.

Un scarificator este proiectat pentru a îndepărta toate părțile rele din gazonul tău (cum ar fi stuful și buruienile), de care nu ai nevoie, oferindu-i ierbii acel spațiu pentru a respira și a crește. Acest lucru te va lăsa cu o peluză de invidiat!

Indiferent dacă ești nou în lumea scarificatoarelor sau cauți un model actualizat care te va ajuta și mai mult în misiunea ta pentru acel gazon perfect, atunci acest articol este pentru tine. Îți vom prezenta exact ce face un scarificator, cum poate beneficia de grădina ta de el și diferitele caracteristici la care trebuie să ai grijă atunci când achiziționezi un scarificator.

De ce am nevoie de un scarificator?

Diferența pe care un scarificator o va face pentru gazonul tău este cu adevărat incredibilă, iar acesta este principalul motiv pentru care trebuie să cumperi unul.

Este important să îți amintești că gazonul este format dintr-un număr de lame de iarbă. Paiele sunt o materie organică care se acumulează între lamele de gazon din grădina ta. Nu este nimic în neregulă cu asta, fiind doar modul în care peluzele cresc. Cu toate acestea, este rău pentru creșterea generală a gazonului.

Nici cu alte plante din grădina ta nu ai încerca să le crești aglomerate într-un singur loc și să te aștepți la succes. Prin urmare, nu te poți aștepta de la asta nici de la iarba ta. Asta pentru că lucruri precum buruienile și mușchii vor opri iarba să obțină nutrienții, aerul și lumina solară de care are nevoie.

Un scarificator este, în esență, o greblă mare care scoate unele dintre resturile care nu sunt necesare din gazonul tău. Lamele vor tăia prin gazon pentru a scoate tot mușchiul și buruienile care îți sufocă iarba prețioasă. În același timp, un scarificator va lăsa mici găuri în pământ pentru a permite ca mai mult aer și apă să ajungă la sol.

Ce să cauți la un scarificator

Deși este posibil să folosești un scarificator doar de câteva ori pe parcursul anului, este important să îl cumperi pe cel potrivit. Dacă alegi un model mai ieftin, mai puțin potrivit, gazonul poate fi deteriorat.

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este modul în care dorești ca scarificatorul tău să fie alimentat. Pentru aceasta, vei avea trei opțiuni principale: manual, electric și benzină.

În al doilea rând, cu cât mai mulți dinți, gheare sau lame, cu atât mai bine! În medie, un scarificator va avea între 14 și 20 de lame. Cu cât mai multe lame, cu atât mai multe materii organice vor putea să fie scoase dintr-o singură dată! De asemenea, ia în considerare calitatea materialului lamei (oțel inoxidabil, oțel temperat, etc), deoarece acest lucru va afecta cât timp va dura și va rămâne ascuțită.

Lățimea și adâncimea de tăiere este un alt lucru de luat în considerare. Multe scarificatoare vor tăia doar suprafața gazonului tău (tăind cel puțin câțiva milimetri adâncime). Multe modele de mijloc până la extrem oferă instrumente de penetrare mai adânci, care se vor scarifica între 2,5-5 cm adâncime. Asta înseamnă că vei putea folosi instrumentul și ca aerator, pentru îngrijirea maximă a gazonului. Ia în considerare modelele care oferă o adâncime reglabilă, astfel încât să poți folosi ceea ce este potrivit pentru grădina ta.