21 decembrie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

5 cadouri ingenioase de Craciun

Craciunul se apropie cu pasi repezi si multi dintre noi incepem sa facem lista de cumparaturi pentru cadourile pe care le vom darui celor dragi. Asta pentru ca sarbatoarea Craciunului este foarte mult legata de verbul „a darui”. Si oricine a facut vreodata un cadou cu suflet stie ca a darui un cadou este mai frumos decat a primi unul.

Cand daruiesti un cadou de Craciun, Mosul iti va oferi, in schimb,  si bucuria celui caruia i te adresezi. Si este incredibil de frumos sa gasesti cadoul potrivit pentru fiecare, sa implinesti dorinte si anticipezi asteptari si sa fii surprinzator. Din aceste considerente, cadourile reprezinta o combinatie interesanta dintre toate acestea.

Cumperi sau confectionezi un cadou pentru a comunica ceva destinatarului. El primeste cadoul de la tine si daca este atent poate intelege mesajul tau. Sigur, acest lucru este evident, dar atunci cand trebuie sa alegem un cadou de Craciun pur si simplu uitam de el. Ne concentram pe obiectul in sine sau pe nevoi, dupa care verificam mesajul pe care il poarta acesta.

Iata, mai jos, 5 idei de cadouri pentru pasionatii inraiti ai scuterelor:

Scule electrice

Toti barbatii adora sa repare, sa fie mesteri priceputi, fapt pentru care acestia trebuie sa detina foarte multe scule electrice, pe care sa le foloseasca la nevoie. Daca prietenul  tau cel mai bun nu dispune de toate uneltele indispensabile intr-o casa saupentru a repara de urgenta un scuter, este bine sa te interesezi cu privire la instrumentele lipsa si sa le oferi chiar tu. Impacheteaza-le intr-o cutie frumoasa cu model de Craciun si lasa-l sa deschida curios darul. Surprinderea ii va fi foarte mare.

CD ghid complet condus scuter

Daca prietenul tau cel mai bun este cel mai mare impatimit al sporturilor pe doua roti si doreste sa isi imbunatateasca cunostintele in materie de pilotat scuter, un cadou deosebit si, degraba folositor, ar fi acela de a-i cumpara si oferi, chiar tu insuti,un CD care sa contina un ghid complet de condus un scuter. De acolo, va beneficia de informatii pretioase despre cum se realizeaza, de pilda, pornirea in rampa, ori cum se inlocuieste o curea scuter.

Oglinda retrovizoare

Daca obisnuiesti sa circuli cu scuterul, Mosul va tine minte dorinta de a-ti reinnoi componentele venite din fabricatie cu unele noi. Oglinda este accesoriul care te salveaza din situatii neprevazute atunci cand te afli intr-un loc mai putin vizibil. De aceea, in cazul in care oglinda retrovizoare s-a stricat, Mos Craciun iti va darui, in schimb, una noua, pentru ca tu sa te bucuri de aventuri la maximsi in sezonul ce va urma.

Curea scuter

Majoritatea scuterelor mai vechi au transmisia pe curea. Sistemul pe transmisie pe curea, comparativ cu cel pe lant, este mai vulnerabil, in senzul ca are o durata de viata limitata. Inlocuirea unei curele scuter se  face la 60000 de km. Deci, o curea scuter noua este tot ce iti doresti de la aceste sarbatori minunate de Craciun, astfel incat motocicleta ta sa functioneze ca unsa.

Cureaua de transmisie este o bandă continua flexibila si rezistenta, cu ajutorul careia se transmite miscarea de rotatie si puterea corespunzatoare, de la un arbore la altul, prin intermediul rotilor de curea (roata conducatoare si roata condusa, iar, uneori, si roti de conducere).

Curelele se confectioneaza, de obicei, din piele, bumbac, canepa, par de camila, cauciuc cu insertii de panza. Uneori, sunt folosite curele multiple, inguste, de forma trapezoidala, confectionate din cauciuc cu insertii de panza, asezate pe roti care au la periferie caneluri cu profilul curelei.

Suprafetele de contact pentru transmiterea puterii sunt flancurile curelelor trapezoidale, respectiv dintii, in cazul curelelor sincrone.

Umbrela Malossi

In situatia in care un prieten de-al tau detine un scuter si piese scutere Malossi, nu ezita sa ii faci o surpriza placuta, cumparandu-i, de Craciun, o umbrela Malossi. Simpla, practica si usor de folosit, umbrela Malossi iti poate fi de folos prietenului tau in zilele ploioase si mohorate.

Acum, ca toate sunt pregatite, lasa-l pe batranul Mos Craciun sa iti aduca cadoul pe care ti-l doresti!