8 octombrie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

5 accesorii esențiale pentru bicicletă

Odată ce ați luat bicicleta, e timpul să vă gândiți la accesoriile esențiale pentru siguranță și performanță.

Există o gamă largă de accesorii pentru biciclete disponibile, de la unități GPS de bază la dispozitive de antrenament complete. În realitate, nu aveți nevoie de toate aceste lucruri – mulți oameni folosesc bicicleta în hainele lor normale, cu un rucsac pentru a transporta lucruri. Dar există câteva articole esențiale care vă vor face călătoria mai ușoară, mai sigură sau mai confortabilă.

Am pregătit acest ghid pentru începători privind accesoriile pentru ciclism, ce descrie care sunt lucrurile esențiale pentru tine și bicicleta ta.

Lacăt

Dacă lăsați bicicleta pe stradă, va trebui să o blocați. Dacă vă prețuiți bicicleta, ar trebui să o protejați cu un dispozitiv de blocare de bună calitate. Încuietorile bune nu sunt ieftine, dar cele mai bune vor rezista la orice altceva decât instrumentele electrice, descurajând hoții.

Cea mai bună protecție vine de la încuietori în formă de D, cu blindaje puternice în jurul mecanismului de blocare. U-ul încuietorii trebuie să se cupleze la ambele capete, iar cheia trebuie să fie plată – nu o cheie cilindrică, care să fie mai ușor de spart.

Cască bicicleta

EMAG casca bicicleta

Este casca de bicicletă un element esențial? Depinde. Căștile sunt proiectate pentru a oferi protecție în caz de accidente relativ mici, care nu implică autovehicule. Totuși, ciclismul este de fapt mult mai sigur decât ați putea crede, mai ales dacă urmați câteva tehnici simple.

Pe de altă parte, precauția este cel mai bun tratament, mai ales în cazul începătorilor. Pentru a fi eficientă, casca de bicicletă trebuie să fie montată corespunzător și fixată în siguranță pe cap, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie plană, acoperindu-vă fruntea, iar curelele să fie strânse.

Bagaje

Există multe modalități de a transporta lucrurile pe bicicletă, de la o simplă geantă de umăr pentru bani și chei până la un set complet de rafturi și genți încărcate cu echipament suficient pentru a traversa continente. Ce alegeți depinde de tipul de călărie pe care îl faceți. Pentru oraș, căutați un rucsac mic, compact, cu curele de compresie pentru a menține conținutul stabil.

Jachetă impermeabilă

Pentru a evita ploaia, o jachetă de ciclism trebuie să se potrivească în poziția de călărie, cu spatele și brațele mai lungi decât o jachetă obișnuită. Culorile cu vizibilitate ridicată și materialele reflectorizante sunt populare din motive evidente, iar cele mai bune jachete sunt complet impermeabile și respirabile.

Lumini din față și din spate

Dacă aveți de gând să mergeți pe întuneric, luminile sunt esențiale și îndeplinesc două sarcini: vă fac vizibil și luminează drumul. În oraș, există suficientă lumină ambientală pentru a avea nevoie doar de unități mici, destul de luminoase astfel încât ceilalți utilizatori ai drumului să vă poată vedea și pot fi combinate cu reflectoare pentru a vă crește profilul.

Alegerea luminilor dvs. va depinde de locul în care mergeți. Pentru drumurile fără lumină, aveți nevoie de ceva mai puternic. În ultimii ani, dezvoltarea unor LED-uri extrem de eficiente, strălucitoare și a bateriilor reîncărcabile litiu-ion a dus la lumini compacte care oferă o putere incredibilă. De obicei, acestea sunt destinate bicicliștilor montani cărora le place să meargă pe drum noaptea, dar sunt potrivite și pentru naveta pe distanțe lungi.