6 februarie 2020

Stiri de ultima ora.

Din toate colturile Romaniei.

A decedat cel mai mare actor – Kirk Douglas

Pe data de 5 feb. 2020 marele actor Kirk Douglas a decedat, din cauze necunoscute, la venerabila varsta de 103 ani! Michael Douglas a facut anuntul in social media.

FILE – This Aug. 9, 1962 file photo shows actor Kirk Douglas in New York. Douglas died Wednesday, Feb. 5, 2020 at age 103. (AP Photo/DAB, File)

Danny deVito şi l-a amintit pe Kirk Douglas ca „Scalawag“, făcând referire la filmul omonim din 1973 pe care Douglas l-a regizat şi în care a jucat.

Jason Alexander a fost de părere că Douglas „a devenit mai bun odată cu fiecare zi trecută“

Bruce Campbell a spus că „un stâlp al Hollywood-ului a căzut“, iar Mitzi Gaynor, una dintre fostele colege ale lui, i-a mulţumit pentru că „ai împărtăşit din talentul tău uimitor cu noi“.

Cântăreţul Tony Bennett a scris: „Kirk Douglas a fost un prieten drag, un actor talentat şi un dedicat binefăcător. A fost unic şi îi vom simţi lipsa“.

Mark Hamill („Star Wars”) a spus despre „unul dintre cele mai mari staruri ale tuturor timpurilor” că avea un farmec de neuitat şi a amintit, de asemenea, de „lista neagră“.

Jamie Lee Curtis a scris: „«Te iubesc, Spartacus, ca pe tatăl pe care nu l-am avut». Antoninus. Am avut un tată şi te-a iubit aşa cum te-a iubit lumea. Pasiunea ta. Talentul. Politica. Familia. Arta. Puterea. Am crescut cu băieţii Douglas. Toată dragostea, lui Anne şi întregii lui familii din partea familiei mele“. Academia americană de film a spus rămas bun unei „legende a Hollywood-ului“.

„Am vrut să fiu actor de când eram copil în clasa a doua. Am scris o piesă, mama a făcut o platformă neagră şi am jucat rolul unui pantofar. După reprezentaţie, tata mi-a dat primul Oscar: un cornet cu îngheţată”


povestea Kirk Douglas.

Kirk Douglas a fost de trei ori nominalizat la premiile Oscar – pentru rolurile din „Champion“ (1949), „The Bad and the Beautiful“ (1952) şi „Lust for Life“ (1956) – şi a primit un trofeu onorific în 1996.

Lista completa de filme o regasiti pe IMDB